Vali Sezer ve eşi sandık başına gitti

Edirne'de yerel yönetimlerin belirlenmesi için Mahali İdareler seçimi saat 08.00 itibariyle başladı. Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer oy kullanma işlemini 1164 numaralı sandığın b bulunduğu Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu'nda yaptı.

Vali Sezer ve eşi sandık başına gitti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için yarın sandık başına gitti. Sabahın erken saatlerinde oy verme işlemi için belirlenen okullara gelen vatandaşlar sandık numaralarına göre oy kullandı.

Belirlenen sınıflara geçen vatandaşlar, belediye başkanı, meclis üyeleri ve muhtarlık seçimleri için oy kullandı. Emniyet güçleri tarafından kentteki okullarda olumsuzluklara karşı önlem alındı.

Oy kullanma işlemi sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Sezer, il genelinde 322 bin 5 seçmenin bin 99 sandıkta 366 bina ve okulda oy kullanacağını söyledi.

Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu’nda, 1164 No’lu sandıkta oylarını kullandı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, yaptığı açıklamada, 322 bin 5 seçmenin bin 99 sandıkta 366 bina ve okulda oy kullanacağını belirtti.

Edirne'de sabah itibariyle tüm sandıkların yerlerine teslim edildiğini söyleyen Vali Sezer,  "An itibariyle sorunsuz bir şekilde herhangi bir seçim olayı meydana gelmeden vatandaşlarımız oy verme işlemlerini devam ettiriyorlar. Ülkemizde seçimler demokrasi şöleni şeklinde geçiyor. Öncesinde yoğun bir propaganda dönemi adaylar arasında, sonrasında da yoğun bir katılımla, belki dünyada en fazla katılımın olduğu ülkelerden bir tanesi. Bu manada demokrasinin gerçekten bir şölen şeklinde gerçekleştirildiği ve en iyi yaptığımız işlerden bir tanesi bu seçimler" dedi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ