• Haberler
  • Edirne
  • Vali Sezer 'Toplantılar, 'Toplanıp ayrılma ortamı olmamalı'

Vali Sezer 'Toplantılar, 'Toplanıp ayrılma ortamı olmamalı'

 Edirne'de il koordinasyon Kurulu toplantısı Devecihan Kültür Merkezinde Vali Yunus sezer Başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Sezer, toplantılar sadece toplanıp ayrılma ortamları olmaması gerektiğini bir sonraki toplantıya kadar kararların gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Sezer 'Toplantılar, 'Toplanıp ayrılma ortamı olmamalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Düzenlenen toplantıda kent genelinde kamu kurum ve kuruluşlarının 2023 yılı yatırımları görüşüldü.
Edirne Valisi Yunus Sezer düzenlenen toplantıda 2023 yılı yatırım programlarında küçük, orta ve büyük ölçekli projenin yer aldığını belirtti.
Vali Sezer şu ifadelere yer verdi; “Bu projelerin toplam bedeli yaklaşık 27,9 milyar TL'yi bulmaktadır. Bu projeler için önceki yıllarda 8,6 milyar TL harcanmış, 2023 yılında da 5,4 milyar TL ödenek kullandırılması öngörülmüştür. Üçüncü yatırım dönemi sonuna kadar yapılan çalışmalar dahilinde 2,9 milyar TL harcama yapılarak yüzde 53 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. İzleyici kuruluşlar itibariyle değerlendirildiğinde, 2023 yılının üçüncü döneminde yapılan yatırım harcamalarının 2,4 milyar TL'sini merkezi idare kuruluşlarımızın yaptığı görülmektedir. Merkezi idare kuruluşlarımızın bu harcama miktarı ile sağladıkları nakdi gerçekleşme düzeyi yüzde 52'dir. Belediyelerimiz ise 454 milyon TL tutarında yatırım harcaması yaparak, yüzde 62 'lik bir nakdi gerçekleşme sağlamışlardır.” Dedi. 
 2023 yılı 3’üncü yatırım dönemi sonunda 416 projeden 125’inin tamamlandığını belirten Vali Sezer, “Merkezi ve yerel yönetim kuruluşlarımızca yapılan bu yatırım harcamaları sonucu, 2023 yılı üçüncü yatırım dönemi sonunda, kamu kuruluşlarımızın programlarında yer alan 416 projenin 125 tanesi bitirilmiş, 206' si devam etmekte olup 84 proje ihale ve proje aşamasındadır. 1 proje ise tasfiye edilmiştir. Uygulamaya konulan projelerin ilçelere göre dağılımı; Merkez 160, Keşan 93, Uzunköprü 31, İpsala 33, Enez 21, Havsa 20, Meriç 12, Lalapaşa 11, Süloğlu 9 olup 26 proje ise muhtelif ilçelerde gerçekleştirilmektedir. Yatırımlar sektörel bazda değerlendirildiğinde; Projelerin 118'i Tarım, 121'i Diğer Kamu Hizmetleri (sosyal-iktisadi), 100'ü Eğitim, 37'si Ulaştırma- Haberleşme, 19'u Sağlık, 10'u Turizm, 7'si Enerji, 3'ü imalat ve 1 projede madencilik sektörlerinde uygulamaya konulmaktadır. Dönem sonu itibariyle en çok harcama 1 milyar 536 milyon TL ile ulaştırma-haberleşme sektöründe gerçekleşmiş, bunu 592 milyon TL ile diğer kamu hizmetleri(sosyal-iktisadi), 518 milyon TL ile tarım, 146 milyon TL sağlık, 68 milyon TL ile turizm, 67 milyon TL ile eğitim sektörü izlemiştir.” Şeklinde konuştu.
 Vali Sezer toplantılar alınan kararların kurumlar tarafından bir sonraki toplantıya kadar gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, “Bu toplantıda alınan kararların bir sonraki toplantıya kadar gerçekleştirilmesi için bütün kurumlarımızın gerekli çabayı ortaya koymasını bekleriz. Belediyelerimiz dahil olmak üzere tüm kurumlarımız önem ihtiva eden konuları burada dile getirsin. Burada çözemiyorsak bakanlıklarda takip edeceğiz. Toplantılara katılımın üst düzeyde olmasını, karar verici arkadaşların özellikle bölge müdürlerinin bundan sonraki toplantılara mutlaka iştirak etmelerini isterim." şeklinde konuştu.

Devecihan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya vali yardımcıları, belediye başkanları, kaymakam, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.  

KUMRU ÖNGÜN