• Haberler
  • Edirne
  • Vali Sezer, 'Selimiye'deki restorasyon çalışmaları 2024'te tamamlanacak'

Vali Sezer, 'Selimiye'deki restorasyon çalışmaları 2024'te tamamlanacak'

Mimar Sinan'ın ustalık eserim olarak nitelendirdiği Selimiye Camii'nde restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Edirne Valisi Yunus Sezer, 2025 yılı olarak hedeflenen restorasyon çalışmalarının 2024 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Vali Sezer, 'Selimiye'deki restorasyon çalışmaları 2024'te tamamlanacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nin dört minaresinin üçünde restorasyon çalışmalarının tamamlandığını belirten Edirne Valisi Yunus Sezer, diğer alanlarda da çalışmaların hızla devam ettiğini aktardı.  Ankara ziyaretleri sonrası gazetecilere önemli açıklamalarda bulunan Vali Sezer, hem Selimiye Camii, hem de Edirne Sarayı'nın ihyasıyla ilgili çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini belirtti.

"YÜKLENİCİ FİRMA ÇOK GÜZEL ÇALIŞIYOR"

Selimiye Camii'nin dört minaresinden üçünde restorasyon çalışmalarının tamamlandığını ve dördüncü minarede de çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Vali Sezer, caminin içerisindeki el işleriyle ilgili de çalışmalar yapıldığını belirtti.

Selimiye'deki restorasyon çalışmalarının bitirilme tarihinin 2025 olarak gösterildiğini hatırlatan Vali Sezer, "Buradaki yüklenici firma çok güzel çalışıyor. Yaptığımız değerlendirmelerde bunun öne çekilebileceği ve 2024 yılında bitirilmesi için biraz hızlandırıldığını belirtiyorlar. İnşallah 2024 yılında tamamlanması hedefleniyor" ifadelerine yer verdi.  Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar