• Haberler
  • Edirne
  • Vali Sezer, madde bağımlılğı ile mücadelenin aralıksız sürdüğünü aktardı 

Vali Sezer, madde bağımlılğı ile mücadelenin aralıksız sürdüğünü aktardı 

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne'nin stratejik konumu nedeniyle Türkiye'nin önemli sınırları arasında yer aldığını bu nedenle kaçakçılık olaylarına karşı mücadelenin hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Vali Sezer, madde bağımlılğı ile mücadelenin aralıksız sürdüğünü aktardı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valisi Yunus Sezer, son dönemlerde uyuşturucu kullananlara ve satıcılarına yönelik operasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu.
Edirne’nin stratejik konumu ve Türkiye’nin Avrupa’ya açılan önemli kapılarından olduğuna değinerek kaçakçılık olaylarına karşı önlemleri artırdıklarını belirtti.

Bağımlılıkla mücadele ve uyuşturucu madde ticaretine yönelik önemli operasyonlar yapıldığını söyledi.

Vali Sezer, son 1 ayda madde kullanıcısı, satıcısı ve organize edenlere yönelik operasyonlarda 194 tane olaya müdahale edildiğini, 232 şahsa işlem yapıldığını ve önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Sezer Şunları kaydetti; “Edirne konum itibariyle kritik bir ilimiz. Hem metropol illerin bağlantı noktasında, İstanbul'un arka bahçesi diyebileceğimiz, büyük nüfus yoğunluğunun olduğu illerin hemen yanı başında. İkincisi de Türkiye'nin Avrupa'ya karayoluyla bağlantı noktasında. Aynı zamanda da diğer ülkelerin de ülkemiz ve Asya ile bağlantısını oluşturuyor. Dolayısıyla hem bir hedef il hem de geçiş güzergahı olması nedeniyle transit noktadaki bir ilimiz. Dolayısıyla bu tür olayların olması hem göçmen kaçakçılığı yönüyle hem de uyuşturucu ve diğer kaçakçılıkla ilgili konularda kritik bir ilimiz. Dolayısıyla bu tür konularda daha hassas çalışmak gerekiyor ki arkadaşlarımız 24 saat esasına göre çalışmalarını yürütüyorlar. Gelinen noktada hem bağımlılıkla mücadelede biz artık daha önce yapılan, kazanılan tecrübeleri de önümüze koyup ilimizde çalışmalarımıza ağırlık verdik. Son 1 ay içerisinde hem kullanıcı hem satıcı hem de bu işi organize edenler düzeyinde önemli operasyonlar yapıldı. Daha dün gece arkadaşlarımız önemli miktarda hem uyuşturucu madde hem de silah yakaladılar. Amacımız hem ailelerimizi hem gençlerimizi, hem toplumumuzu bu tür zararlı alışkanlıklardan korumak. Özellikle son 1 ay içerisinde 194 tane olaya müdahale edilmiş durumda, burada 232 şahsa işlem yapılmış ve önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirilmiş durumda. Bizim hedefimiz de bu işin arkasında olanları, bu işi organize edenleri tespit edip ona göre sistemli çalışma yürütmek var.” 

EBRU YILDIZ GÜNENÇ