Vali makamı çocuklara emanet

Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Edirne Valisi Yunus Sezer makamını temsili olarak 1 günlüğüne öğrencilere devretti.

Vali makamı çocuklara emanet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yıl 104’üncü kez kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Edirne Valisi Yunus Sezer görevini Mehmet Ruşen Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Feyza Öykü İn’e bıraktı.

İlk olarak makamında öğrencileri karşılayan Sezer, öğrencilerle sohbet etti.

Daha sonra Mehmet Ruşen Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Feyza Öykü İn makam koltuğuna geçti.

İn, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak’la telefonla görüşerek okullardaki spor alanlarının çoğaltılması talimatını verdi.

Ardından İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun’u telefonla arayan İn, okullardaki asayiş güvenliği konusundaki talimatlarını iletti.

Sezer, daha sonra Balkan ülkelerinden gelen çocuklarla buluştu.

Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Sezer, “Ülke olarak bizler öncelikle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümünü, aynı zamanda da dünya üzerindeki çocuklara armağan edilen tek bayramı kutlamanın onurunu gururunu yaşıyoruz. Çocuk bayramı bizim açımızdan çok önemli. Çünkü devletimizi milletimizi geleceğe taşıyacak olan çocuklarımızın bu makamlara gelmesi. Onların iyi yetişmesi aslında geleceğin sahibi olan çocuklarımızın bayramdan öte belli bir sorumluluk ile onlara addedilen bu sorumlulukları görmeleri açısından Valilik makamına oturmaları, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı makamına oturmaları çocuklarımızın geleceğin emanetçisi olduğunun da göstergesi. Bu bayram sadece bizim bayramımız değil tüm dünya çocuklarına addedilen bir bayram. Bugün de Edirne’miz serhat ilimiz, çok birbirinden güzel birbirinden değerli misafirleri ağırlıyor.” Şeklinde konuştu.

Edirne’ye 8 farklı ülkeden 199 çocuğun misafir edildiğini söyleyen Sezer, kentin Osmanlıya başkentlik yaptığını ve yapılan programdan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Sezer, gün boyu etkinliklerin devam edeceğini aktardı.

Öğrencilerle keyifli vakit geçiren Sezer, “Akşam da çocuklarımızla beraber bir üniversite de senfoni orkestrasıyla bir konserimiz olacak. İnşallah böyle doya doya 23 Nisan’ı kutlamış olacağız. Tekrar hoş geldiniz sefa getirdiniz. Hepinizin 23 Nisanını tebrik ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Öğrencilere çeşitli hediyeler takdim eden Sezer, günün anlam ve önemine ilişkin Edirne Valiliği bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirildi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar