Vali Kırbıyık ve öğrenciler TOGG'la şehir turu attı

Edirne'de eğitim gören ve temsili askerlik yapacak engelli öğrenciler için 'asker kınası' etkinliği düzenlendi.

Vali Kırbıyık ve öğrenciler TOGG'la şehir turu attı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Faika Erkurt Özel İlkokulu Ortaokulu Meslek Okulu'nda eğitim gören engelli öğrenciler için “asker kınası" etkinliği gerçekleştirildi. Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte okul bahçesinde toplanan öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Engelli öğrenciler için düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından öğrenciler tarafından müzik ve dans gösterileri yapıldı. Engelli öğrenciler alana davet edildi ve Türk Bayrağı’nı öptü. 10 engelli öğrenciye asker kınası yakıldı.

Kına yakılan öğrencilerin Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ve eşi Dilek Kırbıyık, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve Piyade Kurmay Albay Erhan Yeşil tarafından asker yemenilere takıldı, asker çantası hediye edildi. Kına yakılmasının ardından duaya geçildi. Öğrenciler önümüzdeki hafta düzenlenecek törenle temsili askerlik yeminlerini icra edecek.

Programa katılan Edirne Valisi Kırbıyık yaptığı konuşmada, askerlik heyecanı yaşayan öğrencileri tebrik etti. Tüm engellerin istenildiğinde ortadan kalktığına vurgu yapan Kırbıyık, engelli bireylerin birçok zorluğun üstesinden geldiğini anlattı.

Etkinliğe katılmadan önce Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’un Keşan’daki tanıtım programda olduğunu belirten Kırbıyık, “Togg aracı engellerin aşıldığına bir örnek. Nasıl İHA'larla, SİHA'lara, TCG Anadolu ve diğer üretilen yerli ve milli teknolojide bu ülkeye set vurulamadıysa, engelli kardeşlerimiz de kendilerine herhangi bir engel tanımadan toplumsal hayatın içerisinde anayasanın 10. maddesinde vücut bulan eşitlik hakkı çerçevesinde bizlerle birlikte eşit haklarını kullanacaklar ve kullanıyorlar. Bu aynı zamanda devletin temel bir sorumluluğu, başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız olmak üzere devletin tüm ilgili kurum ve kuruluşları engellilerimizin kamusal alanda her türlü erişimini sağlayabilmek yükümlülük sahibi kuruluşlar. Bunu yerine getirebilmek için de her geçen yıl üstüne koyacak şekilde hizmetlerini ve imkanlarını arttırıyoruz.” Dedi.

Etkinliğe Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, engelli öğrencilerin aileleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Vali Kırbıyık, etkinlik sonunda TOGG’a davet ettiği engelli çocuklarla Mehter Marşı eşliğinde şehir turu yaptı. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN