Vali Kırbıyık, 'Trakya'nın en büyük AMATEM merkezi hayata geçiyor'

Edirne Valisi h. Kürşat Kırbıyık, kentte 'yatırım programında yer alan işler' kapsamında AMATEM, şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Vali Kırbıyık, 'Trakya'nın en büyük AMATEM merkezi hayata geçiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valisi h. Kürşat Kırbıyık, kentte "yatırım programında yer alan işler" çerçevesinde Kıyık semtinde yapımı süren bölgedeki en büyük AMATEM inşaatı şantiyesini ziyaret ederek çalışmaları inceledi. Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, AMATEM şantiye sahasında İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. İshak Yıldırım ve sorumlulardan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
        Trakya bölgesindeki En büyük AMATEM’i önümüzdeki yıl hayata geçiyor”

13 bin metrekare alan ve 30 yatak kapasitesi ile Trakya’nın en büyük AMATEM merkezi olacacağını belirten Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, madde bağımlılığıyla mücadelede bir yandan arz yönlü, bir yandan da talep yönlü e yöntemler ile mücadele etmek için tüm çalışmaların gerçekleştirildiğini söyledi.
         Vali Kırbıyık, “Bilindiği üzere madde bağımlılığıyla mücadelede bir yandan arz yönlü, bir yandan da talep yönlü e yöntemler uyguluyoruz. Yani arz yönünde uyuşturucu maddi imalatında bulunan, piyasaya sokan, satan kişileri kolluk kuvvetlerimiz başta olmak üzere, adli teşkilatımız başta olmak üzere takip ediyor, yakalıyor ve gerekli cezayı çarptırıyoruz. Öbür tarafta da tabii talep yönüyle mücadele etmek lazım. Bunun bir tarafında eğitim çalışmaları var. Bir tarafında farkındalık çalışmaları var, bir tarafında da Rehabilitasyon çalışmaları var. Bu noktada hakikaten AMATEM'ler çok önemli. İlimizde de bugüne kadar bu faaliyeti üniversite hastanemizde yapabiliyorduk ama yeterli kapasitemiz ya da yatak kapasitemiz daha sınırlıydı. Burada Sağlık Bakanlığımız önemli bir yatırım gerçekleştiriyor. Trakya bölgesindeki En büyük AMATEM hayata geçiyor. İnşallah tahmin ediyorum gelecek yılın başı gibi öngörüyoruz. Tamamlanmasıyla birlikte bölgede bu uyuşturucu bataklığına düşmüş ve bir yandan da tedavi olmak isteyen, bundan kurtulmak isteyen kardeşlerimize, vatandaşlarımıza ciddi bir imkan sağlamış olacak.  Hemen yan tarafında yine yapımı Devam eden yüzde 40 civarındaki fiziki gerçekleşmesi olan 9 Ekim aile Toplum sağlığı merkezi de bölgedeki vatandaşlarımız açısından önemli bir imkan sağlayacak. Bu iki yatırımın da hayata geçmesinde katkı sunan başta Sağlık Bakanımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.
        “Trakya’nın en büyük AMATEM’i olacak”
         İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. İshak Yıldırım, Kıyık semtinden inşaası devam eden AMATEM merkezi ve 9 Ekim Aile Sağlığı Merkezi ile birlikte yapımı süren projenin 13 bin metrekare alana kurulacak olan AMATEM Merkezinin 30 yatak kapasitesi ile en büyük AMATEM merkezi olacağını söyledi.
         Uzman Dr. Yıldırım, “Bulunduğumuz alan yaklaşık 13 bin metrekare bu alanda iki tane yatırımımız var. Biri 30 yataklı AMATEM projemiz. Diğeri de 9 Ekim Aile Sağlığı merkezimizi ikisi de ayrı ayrı projeler. Aynı alanda bulunmakta, ama tabi şu an arkamızda bulunan bölge yaklaşık 2 bin 800 metrekarelik bir zemin tabana oturuyor. Zemin kat birinci kat ve çatı katından oluşuyor. Üç bölümden oluşuyor. Toplam kapalı alanımız 5 bin 500 metrekare olacak.  Yaklaşık bedeli 68 milyon 944 bin TL kadar ihale bedelimiz ile temeli atıldı. Şu an doldurma işlemleri yapılıyor firmamız tarafından. Bir üste gördüğümüz yaklaşık yüzde 40’ı tamamlanmış olan 9 Ekim Aile Sağlığı Merkezimizde 275 metrekarelik zeminden oluşuyor. Toplam kapalı alanı yaklaşık olarak 644 metrekare o da zemin birinci kat ve çatı katından üç bölümden oluşmakta. Onun da ihale bedeli yaklaşık 6 milyon 900 bin TL. Şu an oranın yüzde 40’ı tamamlandı. İki projemiz de Edirne için çok çok önemli Malum bölgemizde aile hekimliklerimiz var. Dağınık bir şekilde onları tek bölgede toplayacağız. Vatandaşlarımızın çok kolay ulaşabileceği bir bölge yine 30 yataklı AMATEM’de
Trakya’nın en büyük AMATEM’i olacak. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 17 yataklı AMATEM var Ama kamu hastanelerine bağlı ilk kez bu kadar büyüklükte bir AMATEM olacak.” şeklinde konuştu.
Barış Karapaça