Vali Kırbıyık, Şehiriçi trafiğini rahatlatacak projeyi inceledi

        Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Türkiye'den Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı-TEM Otoyolu bağlantı yolu şantiyesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Kırbıyık, Şehiriçi trafiğini rahatlatacak projeyi inceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

         Kent merkezi ile yaklaşık 5 bin kişinin oturduğu Karaağaç Mahallesi ve Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşımı sağlayan köprü yapımının ardından TEM Otoyolu bağlantı yollarında çalışmalarda hızla devam ediyor. Ramazan Bayramı öncesinde açılan Pazarkule-TEM bağlantı yolu kesintisiz ve yüksek standartlı bir ulaşım imkanı sağlıyor.
         Pazarkule Sınır Kapısı-TEM Otoyolu bağlantı yolu şantiyesini ziyaret ederek açıklamalarda bulunan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, “TEM otoyolundan Pazarkule’ye kadar bağlantısını sağlayacak. Yani Yunanistan hududundan giren bir kişinin otoyola kadar çıkışını en üst seviyede yol standartlarında gerçekleştirecek bir önemi olduğuna değindi.
         Vali Kırbıyık, “Proje ile birlikte şehir içi trafiği rahatlatacak bir önemi var. Çünkü şehrimizin belki bu anlamda kuzey çevre yolu eksikliğini giderebilecek önemli bir yatırım olarak değerlendiriyoruz. Güncel değeri itibariyle 1 milyar Türk lirasına yakın bir proje bedeliyle gerçekleştiriliyor. Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından. Bu noktada biz bu yatırımı ilimize kazandıran Ulaştırma Bakanlığımıza Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza, Karayolları Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Zor ve meşakkat süreç çünkü biraz önce de konuştuk. Gerek üzerinden kaynaklı zorluklar var. Gerek proje içerisinde kendine özel viyadükler, köprüler ve benzeri altyapı işleriyle de bağlantılı. Özellik arz eden birçok imalat var. Bunların hepsini veriyor plan takviminde arkadaşlarımız gerekli kontrol teşkilatı gerek verici firma takip ediyorlar. Yılsonuna kadar inşallah bu yolun tamamlanacağını öngörüyoruz. Projeler tamamlandığında tarihi köprülerin üzerindeki trafik şunu hafifletecek. Yapılan hizmetlerin, yapılan ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. ” Dedi.  

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ