Vali Kırbıyık muhtarlarla bir araya geldi

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında köy ve mahalle muhtarları ile düzenlenen yemekte bir araya geldi. Vali Kırbıyık yaptığı konuşmada, 'Çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Şehrin geleceğe taşınması için en iyisini ve en doğrusunu yapabilmek adına her zaman muhtarlarımızla bir arada olacağız.' Dedi.

Vali Kırbıyık muhtarlarla bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

19 Muhtarlar Günü kapsamında Polis Bahçesi Meriç Sosyal tesislerinde yemek düzenlendi. Yemekte Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve muhtarlar bir araya geldi.

Gerçekleştirilen yemekli etkinlikte konuşan Vali Kırıbıyık,Muhtarlar Günü'nde bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu, her zaman muhtarlarla bir arada olacaklarını aktardı.

Muhtarlar Günü'nün 2015 yılından bu yana kutlandığını hatırlatan Kırbıyık, 'Demokrasilerde vatandaşlarımızın taleplerini kamu kurum ve kuruluşlara iletilmesi, devletle millet arasında köprü olması çok önemli bir görevdir. Muhtarlarımız da bu görevi icra ediyorlar. Tarihsel açıdan baktığımızda yüz yılı aşkın bir sürede muhtarlarımız bu görevi Cumhuriyet öncesinden başlayıp her geçen gün artan bir önemle sürdürmüşlerdir. İlimizde de gerek mahalle muhtarlarımız gerek köy muhtarlarımız ile birlikte bu devlet ve millet arasında köprü olan bu vazifeyi yerine getiriyoruz. Bu noktada gerek valiliğimiz ve ilgili kamu kurum kuruluşlarımız, vatandaşlarımızın taleplerini en doğru şekilde muhtarlarımızdan öğreniyoruz. Son dönemlerde yaşanan olaylar bize muhtarlık görevinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha hatırlattı. Yaşadığımız doğal afetler ve salgın süreci öyle tecrübeler gösterdi ki bize muhtarlık kurumunun vazgeçilmez olduğunu ve vatandaş gözündeki itibarını ve yeteneğini bir kez daha ortaya çıkardı. Muhtarlarımız gece gündüz demeden kimi zaman vefa grupları ile kimi zaman filyasyon ekipleriyle kimi zaman denetim ekipleriyle çok fedakarca kendi sağlıklarını da ortaya koyarak önemli bir çalışma yürüttüler.' Dedi.

Muhtarların yaşanan sel felaketleri ve doğal afetlerde vatandaşların ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde karşıladığını dile getiren Kırbıyık, muhtarların yaraların en hızlı şekilde sarılmasına destek olduğunu vurguladı.

Tüm muhtarlara teşekkür eden Kırbıyık, Edirne'nin geleceğe taşınması için, en iyi ve en doğru işleri yapabilmek için koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Barış Karapaça