Vali Kırbıyık 'Emekçi vatandaşlar isimsiz kahramanlar'

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Kırbıyık 'Emekçi vatandaşlar isimsiz kahramanlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Vali Kırbıyık mesajında, Türkiye’nin kalkınmasında büyük katkılar sunan işçi ve emekçi vatandaşların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

1 Mayıs’ın alın teri ile geçimini sağlayan işçilerin bayramı olduğuna vurgu yapan Kırbıyık, “209 yılından bu yana “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanan 1 Mayıs alın terinin, emeğin, emektarın, dayanışma ve yardımlaşmanın günüdür, bayramıdır. En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü de bu güzel temayı daha da anlamlandırmaktadır. Bizler, millet olarak, işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine haiz bir kültüre sahibiz. Bu şiar ile işçisiyle, üreteniyle, işvereniyle, köylüsüyle, şehirlisiyle bir olmuş, birlik olmuş, kaynaşmış bir milletiz. Bu kültürün gelecek nesillere taşınması adına, 1 Mayıs çok büyük anlam ifade etmektedir.” Dedi.

Türk Milleti’nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine katkıda bulunan emekçi vatandaşların isimsiz kahramanlar olduğuna dikkat çeken Kırbıyık, Türkiye için emek sarf eden tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve   Dayanışma Günü’nü kutlu kutladı.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ