VAKA SAYILARINDA SEVİNDİRİCİ DÜŞÜŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) güncel vaka sayılarını açıkladı. 29 Ocak -4 Şubat tarihleri arasında açıklanan haritada Edirne'de 724,69 olan sayının bu haftaki haritada 677,72'ye düştüğü görüldü.

VAKA SAYILARINDA SEVİNDİRİCİ DÜŞÜŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5-11 Şubat tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. İllere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarına bakıldığında Edirne'de 29 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında 724,69 olan sayı, 5-11 Şubat tarihleri arasında 677,72'ye düşmesi sevindirdi.

Vaka sayılarında düşüş başladı

Geçtiğimiz hafta ile bu hafta açıklanan risk haritasında düşüşler olması sevindirdi. 29 Ocak 4 Şubat tarihleri arasında Tekirdağ'da 1121,58 olan sayının 5-11 Şubat tarihleri arasındaki haritada 805,19'a düştüğü görülürken, Kırklareli'nde ise 1489,20 olan sayının 1229,38'e düştüğü dikkat çekti.

Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ili açıkladı.

Bu kapsamda vaka sayısı en çok artan iller "Amasya, Osmaniye, Karaman, Burdur, Adıyaman, Çorum, Kırşehir, Hatay, Kayseri, Samsun' olarak açıklandı.


Bakmadan Geçme