• Haberler
  • Edirne
  • Uzman Psikolog Mehmet Utku Tohumcu, Türk Psikologlar Derneği Edirne Temsilcisi Olarak Göreve Başladı

Uzman Psikolog Mehmet Utku Tohumcu, Türk Psikologlar Derneği Edirne Temsilcisi Olarak Göreve Başladı

Edirne, Türk Psikologlar Derneği'nin Edirne Temsilciliği görevine atanan Uzman Psikolog Mehmet Utku Tohumcu, düzenlediği basın toplantısında gelecek projeler ve hedefledikleri çalışmaları paylaştı.

Uzman Psikolog Mehmet Utku Tohumcu, Türk Psikologlar Derneği Edirne Temsilcisi Olarak Göreve Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de uzman psikologlarından Mehmet Utku Tohumcu, Türk Psikologlar Derneği'nin Edirne temsilciliğine atanarak önemli bir misyon üstlendi. Gazetecilerin katıldığı basın toplantısında konuşan Tohumcu, dernek olarak planladıkları faaliyetleri ve amaçlarını anlattı.

            Tohumcu, Edirne temsilciliğinin öncelikli hedeflerinden bazılarının kamuda ve özel sektörde çalışan, hatta çalışmayan meslektaşlarına ulaşmak olduğunu belirtti. Meslektaşlar arasındaki işbirliği ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlayan Tohumcu, aynı zamanda acil durumlarla başa çıkmak adına psikososyal destek sağlamayı sürdüreceklerini ifade etti.

            Tohumcu, geçmişte yaşanan maden faciası, tren kazası, deprem gibi travmatik olaylarda gönüllü psikolog arkadaşlarının psikososyal destek sağlama çabalarını ve Çanakkale yangınında vatandaşlara yönelik yardım çalışmalarına da destek sağlamaya hazır olduklarını anlattı.

            Türk Psikologlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Şafak Çukur'un liderliğinde yeni bir yapılanma modeline gittiklerini belirten Tohumcu, "Derneğimiz önceden büyükşehirlerde şube olarak faaliyet gösteriyordu. Ancak yeni faaliyetler kapsamında il temsilcilikleri kurma kararı aldık. Derneğimiz, toplumun sağlığını koruma ve destek sağlama misyonuyla faaliyetlerine devam ediyor. Ben de bu kapsamda Edirne temsilcisi olarak görev alacağım" dedi.

            Edirne'de yaşayan meslektaşları için yönlendirme yapmanın yanı sıra, mobing ve düşük ücret gibi sorunlarla mücadele eden meslektaşlarımıza destek sağlama ve gerektiğinde hukuki yardım sunmanın da görevleri arasında olduğunu belirten Tohumcu, ayrıca psikologların bir meslek yasasının olmamasının sebep olduğu zorluklara dikkat çekti.

            Tohumcu, "Biz de il temsilciliği olarak resmi görüşmeler yaparak, yaşadığımız sorunlar ile ilgili çalışma yapma niyetimizdeyiz. Yeni temsilciliğin hem meslektaşlarımıza hem de Edirnelilere uğur getirmesini temenni ediyorum. Meslek yasamız olmadığı için farklı branşlardan gelen ve farklı lisanslarla psikologluk yapmaya çalışan kişilerin önüne geçmeyi amaçlıyoruz. En büyük problem alanlarımızdan biri de ihlaller. Bunun dışında psikoloji bölümünde bir baraj olmaması ve kontenjan sıkıntıları gibi konular da acil önlem gerektiren konular arasında. Bu konularda ivedilikle adımlar atmaya planlıyoruz" şeklinde konuştu. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN