Uzel, 'Elimizden gelen her şeyi yapacağız'

Kurtuluş Mahallesi Muhtar adayı Nurcan Uzel projelerini açıkladı.

Uzel, 'Elimizden gelen her şeyi yapacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurtuluş Mahallesi Muhtar adayı Nurcan Uzel, aza adayları ile basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda Uzel, mahalle için gerçekleştirmek istedikleri projeleri açıkladı.

Kentteki bir işletmede gerçekleştirdiği basın toplantısında hem azalarını tanıtan hem de projelerini anlatan Uzel, mahalleye hizmet etmek için aday olduklarını belirtti.

Uzel, mahalleye kadın eli değmesini istediklerini ve kadınlara yönelik de projeler hazırladıklarını söyledi.

Mahallede bulunan harap olmuş göletin onarılması için seçilecek belediye başkanı ile görüşeceğini ve buranın eski halinden de daha güzel hale getireceklerini belirtti.

Uzel, ayrıca kapalı pazaryeri için de gerekli mercilerle görüşerek çalışma yapılmasını için çaba göstereceklerini aktardı.

Ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyen Uzel, “en büyük sorunumuz da ödeme noktamızın olmamasıdır. Yaşlılarımız merkeze giderek ödeme yapamıyorlar. Çünkü şehir merkezine uzak bir yerdeyiz. Bir ödeme noktası olması için gerekli mercilere başvuru yapacağız. Vatandaş talep edecek, biz de elimizden gelen her şeyi yapacağız.” Dedi.

Uzel, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden TOKİ birinci etap yönetiminde yer alan Engin Keskin adlı mahalle sakininin isminin mahalledeki bir sokakta yaşatılmasını istediklerini dile getirdi.

Mahalle sakinlerinin desteklerini beklediklerini ifade eden Uzel, “mahallemizde bulunan bir sokağımızın adı yok. gerekli mercilere başvurarak Engin Keskin adının bu sokağa verilmesini istiyoruz. Kendisinin adını yaşatmak istiyoruz. Bu mahallenin en eskilerinden biriyiz. Bu yüzden tüm sorunlara ve her bölgeye hakimiz. Elimizden gelen her şeyi yapmak için çıktığımız yolda mahalle sakinlerimizin desteğini bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Uzel, mahalledeki sokak hayvanlarına ilişkin şikâyetlere de değinerek bilinçsiz beslenmeden kaynaklı sokak canlılarının okula giden çocukların yemeklerine saldırdığını vurguladı.

Sokak canlıları için arsasını tahsis etmek isteyen bir vatandaşın olduğunu ve muhtar olduktan sonra belediye ya da valiliğin izniyle bu arsanın etrafını çevirerek sokak hayvanlarını veteriner eşliğinde orada toplamayı düşündüklerini belirtti.

Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çarşıya gitmesine gerek kalmadan bölgeden temin edebilmesini sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Uzel, şunları kaydetti:

“En ufak bir ihtiyaçta bile çarşıya gitmek zorunda kalıyoruz. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çarşıya gitmesine gerek kalmadan bölgeden temin edebilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) seferleri de yetersiz. Hem sefer sayılarının hem de bölgedeki hat sayılarının arttırılması için de çalışma yaparak gerekli mercilerle görüşeceğiz.”

Aza adayları Gökmen Nevarlı, Fatma Ağaç, İsmail Ekici, Nida Doğan, Tuncay Mutaf, Hamdiye Ar, Turgay Kızılcıklar ve Kalbiye Kartal da toplantıda yer aldı. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN