Üstün Fedakarlık Madalyası ile onurlandırıldılar

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde arama kurtarma çalışmalarına katılan Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği'ne, Üstün Fedakarlık Madalyası verildi.

Üstün Fedakarlık Madalyası ile onurlandırıldılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Asrın Felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma faaliyetlerine katılan Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği’ne (MAG-AME/SAR) madalya verildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Fedakârlık Madalyasını dernek adına Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadayı aldı.

MAG-AME/SAR Edirne Temsilciliği bünyesinde görev alan 12 kişilik ekip, depremin hemen ardından Edirne Valiliği koordinasyonunda önce Kahramanmaraş ve Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Edirne Mahalle Afet Gönüllüleri/Acil Müdahale Ekibi (MAG-AME/SAR) üyeleri Hatay'ın İskenderun ilçesinde 1 vatandaşı enkazdan çıkartarak yeniden hayata bağlamıştı.

MAG-AME/SAR Edirne İl Koordinatörü Tuğberk Emre Aktaş, afet durumunda vatandaşların her zaman yanında olduklarını söyledi.

Yıkıcı depremin ardından valilik koordinesinde bölgeye hızlı bir şekilde ekip gönderdiklerini dile getiren Aktaş, görev alan tüm dernek üyelerine teşekkür etti.

Madalya ile onurlandırılmanın çok güzel bir duygu olduğunu aktaran Aktaş, “Bizler her zaman vatandaşlarımız için hazır bir vaziyetteyiz. Elinden tutacağımız, kurtaracağımız bir can için eğitimlerimizisürdürüyoruz. Gönüllü olarak AFAD bünyesinde görev alıyoruz ve destek vermeye de devam edeceğiz. Gönüllü kayıtlarına çok fazla talep var. Bunlara yetişmeye çalışıyoruz. Vatandaşların afetler hakkında bilgilendirilmesi ve gerekli eğitimleri almasın için çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN