Üreticiler fiyat güncellemesi istedi

Edirne Ziraat Odası Başkanlığı tarafından buğday fiyatları hakkında basın toplantısı düzenledi. Üreticiler, fiyatın güncellenmesini talep etti.

Üreticiler fiyat güncellemesi istedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez ve ilçelerdeki Ziraat Odası Başkanları geçtiğimiz hafta açıklanan buğday fiyatlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Ortak basın toplantısında Ziraat Odaları Başkanları adına açıklamayı Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı okudu.

Arabacı, buğday ve arpa fiyatlarının yenilenmesinin çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşüleceğini söyledi.

Fiyatın güncellenmemesi halinde gelecek yıl üretimin azalacağını belirten Arabacı, “Buğday üreticilerimiz hasat sevincine başlarken sessiz sedasız açıklanan buğday fiyatları karşısında şok olmuştur. TMO'nun geçen hafta açıklamış olduğu fiyatlar Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin açıklamış olduğu 10,87 TL olan buğday maliyetinin çok altında bir fiyattır. Buğdaya, arpaya verilen bu düşük fiyat ile zarar eden buğday ve arpa üreticisinin üretimden koparılması kaçınılmaz bir son olacaktır. Fiyatları kabul etmiyoruz ve fiyatların tekrar yenilenerek üretimin sürdürülebilir olması için gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz. Üreticiler ve temsilcileri olarak bu fiyattan memnun değiliz ve yenilenmesini talep ediyoruz. Bununla ilgili de önümüzdeki çarşamba günü Ankara’daki milletvekillerimizden randevu talep ettik. Mecliste de burada yaşanan sorunları, üreticilerin mağduriyetinin giderilmesini Ankara’da talep edeceğiz. Edirne İl Koordinasyon Başkanları olarak mecliste olacağız. İnşallah bölge üreticilerimiz adına fiyat yenilenir ve üreticilerin mağdur olmayacağı bir fiyat olur.  Eğer güncelleme olmazsa Edirne’de bir milyon 300 bin dekar olan buğday ekilişi varken önümüzdeki yıl bir milyon 100 bin seviyelerine düşer. Önümüzdeki yıl da tarım politikaları kötü giderse bu ekiliş daha aşağıya düşer. Bizim üretimi azaltmaya değil yukarıya çıkarmaya ihtiyacımız var. İnşallah devletimizin uygulayacağı tarım politikalarıyla üretimimiz artar” dedi. 

KUMRU ÖNGÜN