• Haberler
  • Edirne
  • Üniversite öğrencilerinden ETUS'a tepki: 'Ulaşımı en pahalı şehir Edirne'

Üniversite öğrencilerinden ETUS'a tepki: 'Ulaşımı en pahalı şehir Edirne'

Trakya Üniversitesi öğrencileri ETUS'u yüksek ücretinden dolayı protesto etti.

Üniversite öğrencilerinden ETUS'a tepki: 'Ulaşımı en pahalı şehir Edirne'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Bulvarı üzerindeki alışveriş merkezi önünde toplanan üniversitelilerden oluşan grup ETUS’u protesto etti.

Yüksek biniş ücreti, kampüs içerisinde alınan ücret ve kampüslere giden otobüs ağından şikâyetçi olan grup ETUS’a yönelik açıklama yaptı.

Grup adına açıklama yapan Trakya Üniversitesi öğrencisi Elif Negiş, ETUS ücretleri nedeniyle yaşadıkları mağduriyete tepki vermek amacıyla toplandıklarını söyledi.

Edirne şehrinde 43 bin 196 öğrencinin bulunduğunu belirten Negiş, “Baktığımızda sözde öğrenci dostu olan şehirde ETUS öğrenci kartına şu an da 11,90 TL vermekteyiz. Bu ücreti öğrenciler olarak kabul etmiyor, en kısa sürede indirim yapılmasını talep ediyoruz. Buradan Edirne Belediyesine ve ETUS yetkililerine sesleniyoruz, neredeyse en pahalı ulaşıma sahip şehir Edirne’de bu duruma acil şekilde çözüm bulunmasını, kooperatifin ve belediyenin inisiyatifine bırakılmak istemiyor, hakkımız olan indirimi talep ediyoruz. Mağduriyetimizin daha fazla devam etmemesini, şoförlerin kaba davranışlarına maruz kalmamayı istiyoruz. Gereğinin yapılmasını istiyor mağduriyetimizin giderilmesi için haykırıyoruz.” Dedi.

Grup daha sonra “ayrıcalık değil, hakkımızı istiyoruz”, “biz müşteri değil, öğrenciyiz”, gibi sloganlar atarak ETUS’u protesto etti.

Öğrenciler ayrıca ellerinde “ucuz ulaşım istiyoruz”, “biz müşteri değil öğrenciyiz”, “mağduriyetimizden sorumlusunuz”, “etkiye tepki” gibi dövizlerle de protesto gerçekleştirdi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar