Uluslararası öğrencilerden anlamlı etkinlik

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu hayatını kaybeden çocukların anısına fidan dikti

Uluslararası öğrencilerden anlamlı etkinlik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Trakya Üniversitesi'nde okuyan uluslararası öğrenciler, hain saldırılar sonucu Gazze’de hayatını kaybeden çocuklar için fidan dikti.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneğine üye öğrenciler, Şükrüpaşa Kültür, Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde gerçekleştirilen "Kardeşlik Sofrası" iftar programına katıldı.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği, Ramazan Ayı'nın başlangıcından bugüne hayırseverlerin destekleriyle 12. İftarını gerçekleştirdi.  'Kardeşlik Sofrası' adını verdikleri iftar programlarında hep bir arada oruçlar açılıyor. İftar programına 20 farklı ülkeden 60 uluslararası öğrenci katıldı.

İftar öncesi dernek bahçesine Gazze'de hayatını kaybeden çocuklar anısına 60 çam fidanı diken öğrenciler, kendi ülkesinin bayrağını diktikleri fidanına astı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında binlerce çocuğun yaşamını yitirdiğini hatırlatan Dernek Başkanı Hakan Çalışkan, "Programa katılan 60 uluslararası öğrencimiz, barış ve kardeşlik için Gazze'de ölen çocuklar adına fidan dikti. Öğrencilerimiz diktikleri fidanları sulayıp kendi ülkelerinin bayrağını da fidana astı. Burada tekrardan Gazze'de yaşanan zulmün ve katliamın bir an öncesi sonlanmasını diliyor ve mazlum kardeşlerimize dualar ediyoruz.” Dedi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN