• Haberler
  • Edirne
  • Ulus Pazarı'na alışverişe gelen vatandaş hava sıcaklığı nedeniyle fenalaştı

Ulus Pazarı'na alışverişe gelen vatandaş hava sıcaklığı nedeniyle fenalaştı

Edirne'de her hafta cuma günü kurulan Ulus Pazarı, kavurucu sıcaklıklara rağmen en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Hava sıcaklığından bunalarak fenalaşan vatandaşa 112 acil sağlık ekipleri müdahale etti.

Ulus Pazarı'na alışverişe gelen vatandaş hava sıcaklığı nedeniyle fenalaştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Birçok vatandaşa hava sıcaklığı nedeniyle zor anlar yaşıyor. Uzmanlar vatandaşlara, 11.00-16.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarıya çıkılmaması yönünde uyarılar yapıyor.

Alışveriş sevdalısı vatandaşlar, hava sıcaklıklarına rağmen sabahın erken saatlerinden itibaren pazarın yolunu tuttu.Son yılların en sıcak günlerinin yaşandığı Edirne'de vatandaşlar cuma günleri kurulan Ulus Pazarı’ndan yoğunluk oluşturdu.

Bazı vatandaşlar güneşten korunmak için şapka, gözlük ve şemsiye gibi materyallerle kullandı. Bazıları ise aşırı sıcaktan fenalık geçirdi.  Pazarda alışverişe gelen bir vatandaşın hava sıcaklığı nedeniyle fenalaştı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerin 112 acil sağlık ekiplerini sevk edildi.

Ekipler fenalaşan vatandaşa ilk olarak olay yerinde müdahale etti. Yapılan müdahalenin ardından sağlık ekipleri, fenalaşan vatandaşın koluna girerek ambulansa bindirdi ve tedbir amaçlı hastaneye götürdü.