Ulus Pazarı, en sakin günlerinden birini yaşadı

Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan Ulus Pazarı bu hafta en sakin günlerinden birini yaşadı. Geçen haftalara göre bu hafta biraz durgunluk olduğunu söyleyen  Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Barış Atkoşan, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte hareketliliğin artmasını beklediklerini ifade etti.

Ulus Pazarı, en sakin günlerinden birini yaşadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Ulus Pazarı, bu hafta en sakin günlerinden birisini yaşadı. Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte tezgahlarda kışlıkların yerini yazlık kıyafetler almaya başladı. Bazı vatandaşlar sezon sonu olması sebebiyle kışlık kıyafet alırken, bazıları ise yazlık kıyafet arayışına çıktı.

Geçtiğimiz hafta hem yerli hem de Bulgar turist yoğunluğunun daha fazla olduğunu belirten Atkoşan, Nisan ayı ile birlikte tezgahlarda kışlıkların yerini yazlık kıyafetlerin almaya başlayacağına değindi.

Ramazan ayı dolayısıyla biraz durgunluk yaşandığını ifade eden Atkoşan, "Yazın pazarlar kışın olduğundan daha kalabalık olur her zaman. Özellikle Şubat, Mart ayları sezon geçişi veya sezon boşluğu dediğimiz dönemdir. Vatandaşlar kışlık ihtiyacı olan ürünleri büyük oranda almış oluyorlar. Pazarda yazdan kışa geçişler ve kıştan yaza geçişler biraz durgun geçebiliyor. Buna rağmen pazarımıza olan ilgi oldukça memnun edici" dedi.

Ramazan Bayramı'na yakın tezgahlardaki ürün çeşitliliğinin artacağını söyleyen Atkoşan, vatandaşlara pazardan alışveriş yapmaları için çağrıda bulundu.

Yabancı müşterilerin genellikle  kıyafet noktasında, eşofman, eşofman takımı, spor ayakkabı, çanta, halı ve kilim gibi ürünlere çok ilgi gösterdiğini belirten Atkoşan, ayrıca çamaşır, zücaciye, mutfak eşyaları, gibi ürünlerden de aldıklarını dile getirdi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ