Ulus Pazarı, en kalabalık günlerinden birini yaşadı

2022 yılının bitmesine kısa süre kala 2023 yılı için geri sayım başladı. Kentte her hafta Cuma günü kurulan yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası olan Ulus Pazarı da en kalabalık günlerinden birisini yaşadı.

Ulus Pazarı, en kalabalık günlerinden birini yaşadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pazara gelen Yunan ve Bulgar turistler gıdadan, giyime, zücaciyeden, hediyelik eşyaya, kadar hemen her şeyi Ulus Pazarı'ndan alıyor. Yılbaşı nedeniyle pazara akın eden yerli ve yabancı vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Yoğunluk pazar esnafının yüzünü güldürdü.

Yılbaşı alışverişinin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Salim Mızrak, “İki haftadır pazar çok hareketli. Yerli ve yabancı müşteriler esnafımızın yüzünü güldürüyor. Hareketlilik bizlerinde işlerine yansıyor. Yılbaşı heyecanı en çok bize yarıyor. Müşteriler hediyelik eşyalar için pazar esnafını tercih ediyor. Yılbaşından dolayı işlerimiz çok iyi” Dedi.

Yılbaşı alışverişi için Bulgaristan’dan geldiğini belirten Erkan Osman, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını Ulus Pazarı’ndan karşıladıklarını aktardı.

On senedir pazarda esnaf olan Muhammed Yulu, “Yılbaşı nedeniyle pazardaki hareketlilik çok daha iyi. Vatandaşlar hediyelik eşya, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarını buradan alıyor. Pazar gerçekten çok kalabalık. Bugün tezgâhta durmak için üç kişi geldik ama yetmedi. Takviye çağırdık. İki arkadaşımızda yolda bize yardımcı olmak için geliyor” dedi.

İstanbul’dan Ulus Pazarı’nı görmek için geldiğini söyleyen Gökmen Gemici, pazarın çok uygun olduğuna değindi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN