Ücretsiz market ile depremzedelerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Edirne Valiliği ve İl AFAD koordinasyonunda depremzedeler için oluşturulan sosyal markette gıdandan, tekstile, hijyen ve çocukların ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanıyor.

Ücretsiz market ile depremzedelerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş ve 10 ilde yaşanan asrın felaketi olarak nitelendirilen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremin ardından tüm yurtta depremzedelerin yaraları sarılmak için çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.
         Edirne Valiliği ve İl AFAD koordinasyonunda Mimar Sinan Spor salonunda yardım kampanyası için kamu kurum kuruluşları ve vatandaşlar gece gündüz demeden çalışıyor.
Deprem felaketi nedeniyle binaları yıkılan ve ağır hasar alan depremzedeler Anadolu’nun birçok noktasına akrabalarının ve devletin desteği ile misafir hanelere yerleştirildi.
         Edirne’ye gelen bin 500 üzeri depremzedenin ihtiyaçlarını karşılaması için Mimar Sinan Spor salonunda ücretsiz market uygulaması başlatıldı.
         Toplanan yardımlar tasnif edilerek deprem bölgeleri sevk ediliyor. Ayrıca içeride oluşturulan ücretsiz markette ihtiyaçlar giderilmesi için düzenlenen alanda raflara dizilerek depremzedelerin ihtiyaçlarına göre ayrılıyor.
        “Yardımlar çığ gibi büyüyor”
        6 Şubat günü 10 ilimizde meydana gelen depremin akabinde Burada Mimar Sinan Mimar Sinan Spor Salonu'nda bir yardım kampanyasını başlatıldığını belirten Edirne Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu, yurtiçi ve yurtdışından gelen yardımların çığ gibi büyüdüğünü söyledi.
         Vali Yardımcısı Karamehmetoğlu, “Edirne’den ve Bulgaristan'dan Batı Trakya'dan, Avrupa'nın değişik ülkelerinden gerçekten burada açtığımız bu Yardım merkezine ve ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisi'ne yardımlar hakikaten çığ gibi yağıyor. Burası bizim için merkez oldu. Gençlerimiz gönüllü olaraktan çalışıyorlar. Özellikle dışarıdan yani soydaşlarımızın bazı kutularda karışık gönderdikleri ürünleri tasnif ediyorlar. Onları tekrar kutuluyorlar. 10 ilimizin hepsine tırlarca yardım gönderdik. Şimdi burada depremzedelerimiz Anadolu'nun değişik yerlerine gitmeye başlayınca Edirne olarak da hemen tedbir aldık. Burada Gençlik Spor İl Müdürü'müzün sağ olsun güzel bir uygulama başlatıldı. Hakikaten çok büyük bir çalışma oldu. Burada judo salonundan itibaren başlamak üzere mevcut merkez büyük salonun etrafında dolaşaraktan bir market oluşturduk. Marketimizin birincisinde bebek çocuk giysileri, ikinci bölümünde havlu, battaniye ve buna benzer ürünler üçüncü bölümünde ayakkabı, dördüncü bölümümde bebek maması, bebekler için ihtiyaç duyulan hijyen malzemeleri ve büyükler için hijyen malzemeleri, çocuk bezi, ıslak mendiller vesaireler ve hemen yanı başında gıda reyonu, en son da burada kaban reyonumuz var. Yani vatandaşımızın bizim o büyük salona geliyor. Depremzedemiz orada ağırlamıyor kendi taleplerini, isteklerini bir listeye yazıyor. Buradaki gönüllü kardeşimiz alıyor. kolileyerekten veya poşetlere doldurarak onun ihtiyaçlarını tamamlıyor. Kendisine teslim ediyor.” Dedi.

Edirne Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu, Mimar Sinan Spor salonundaki ücretsiz marketin yanı sıra depremzedelerin ihtiyaçları Edirne Valiliği tarafından tahsis edilen görevli araç tarafından kaldıkları evlere pansiyon ve misafirhanelere kadar götürülerek teslim edildiğini belirtti. 
Barış Karapaça