İba,'Türk milletinin yaptığı fedakârlıklar hiçbir zaman unutulmayacaktır'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İba,'Türk milletinin yaptığı fedakârlıklar hiçbir zaman unutulmayacaktır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin 1912 yılında Balkan Savaşı sırasında kuşatma altında kaldığını ve 26 Mart 1913 tarihinde işgal edildiğini hatırlatan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, kentin 21 Temmuz 1913’te yeniden kazanıldığını söyledi.

"Yüzlerce vatan evladı günlerce esir altında tutuldu"

İşgalle birlikte Sarayiçi mevkiinde yüzlerce vatan evladının günlerce esir tutulduğunun altını çizen Başkan İba, işgal sonucunda binlerce askerin, sivilin açlık ve zor koşullar nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade etti.

Türk milletinin yaptığı fedakârlıkların hiçbir zaman unutulmayacağını söyleyen Başkan İba, Türk milletinin Balkan Savaşı’nda canını ortaya koyarak büyük bir fedakarlık gösterdiğini ve bugünlere de bu sayede gelindiğini belirtti.

"Allah bir daha milletimize ve Devletimize böyle günler yaşatmasın"

Türk Milletindeki bu vatan sevgisinin en büyük zenginlik ve en büyük güç olduğunu aktaran İba, "Bugünkü varlığımızı yurdunu savunmak için şehit olan milletimize ve askerlerimize borçluyuz. Sarayiçi’nde esir tutulan birçok askerimiz, sivillerimiz, çocuklarımız günlerce hayatta kalma mücadelesi vermiş, en sonunda ise teslim olmak zorunda kalmışlardır. Allah bir daha milletimize, devletimize böyle günler yaşatmasın" dedi.

Edirne’nin tarihine unutulmaz iz bırakan Balkan Savaşları’nın 110'ncu yıl dönümü vesilesiyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Edirne için uğruna canlarını feda eden tüm şehit ve gazileri şükran ve rahmetle andığını söyleyen Başkan İba, " Ruhları şad olsun" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ