• Haberler
  • Edirne
  • Türk kadınını Avrupa yollarında direksiyon sallayarak temsil ediyor

Türk kadınını Avrupa yollarında direksiyon sallayarak temsil ediyor

Ayrıldığı eşinin mesleğini elinden alan 2 çocuk annesi Gülsen Demirci(44), 3 yıldır Avrupa yollarında TIR şoförü olarak direksiyon sallıyor. Onca baskıya rağmen direksiyon başına geçerek kadının gücünü gösterdiğini söyleyen Demirci, 'Ben bu mesleğe başlamadan önce çok söylediler, kadınsın yapamazsın. Bilmediğin yerlere nasıl gideceksin Başına olmadık işler gelir. Ben hiçbirine aldırış etmedim. Hiçbirine kulak asmadım. Ben bu işi yapacağım dedim asla geri adım atmadım.' dedi.

Türk kadınını Avrupa yollarında direksiyon sallayarak temsil ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’den Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’na çıkış yapmak için bekleyen TIR sürücüleri arasında Gülsen Demirci, 3 yıldır Avrupa yollarında direksiyon sallıyor. Şoför olan eski eşinden 5 yıl önce ayrılan 2 çocuk annesi Demirci, güvenlik olarak başladığı işinde TIR sürücüsü olarak devam ediyor. TIR kullanmayı çok sevdiğini söyleyen Demirci, kadınları TIR şoförü olmaya çağırarak bir anlamda erkek hegemonyasına son vermek istiyor. Gülsen Demirci, 3 yıldan bu yana İstanbul’dan Bulgaristan’a yük taşıdığını belirtti.

Özel güvenlik olarak başladığı işinde TIR şoförü olarak devam ettiğini söyleyen Demirci, “Çalıştığım firmada özel güvenlik elemanı olarak görev yapıyordum. Burada TIR’ların sahada ilerlemesi manevra yapmaları çok hoşuma gidiyordu. Ailemde falan hiç TIR’cı yoktu. Tır şoförü olmamda firmada çalışmamın etkisi oldu. Onun öncesi şoförlüğüm yoktu. Kadın olarak TIR şoförü olmanın bir takım zorlukları var ama TIR’cılar arasında yardımlaşmalar bunu kolaylaştırıyor. Erkek şoförlerde çok saygı duyuyor. Ama bazı kesimler kadın olduğum için yardımcı oluyor ben bunu doğru bulmuyorum. Erkek şoförler aralarında bu denli yardımlaşmıyor” dedi.

 ‘KADINLAR TIR ŞOFÖRÜ OLMAK İÇİN BANA MESAJ ATIYOR’

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla kadınların kendisine ulaşıp TIR şoförü olmak istediğini anlatan Gülsen  Demirci; “Kadınlar sosyal medyadan bana ulaşıp, ‘abla bizde bu işi yapabilir miyiz’ diyorlar. Bende onlara neden olmasın tabi yapabilirsiniz diyor destek oluyor. Ben kadınların destekçisiyim. Bu işi herkes yapabilir. Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok. Birbirimize destek olmalıyız. Bana ulaşanları da mesela hep yönlendiririm. Ben yaptıysam bunu onlar da yapabilir. Hayat şartları kolay değil buralara gelmek hiçbir zaman kolay olmadı. Ben bunu başarabildiysem, buralara kadar gelebildiysem herkes gelebilir. Ben inanıyorum ki biz kadınlar güçlüyüz, her şeyi yapabiliriz, her şeyin üstesinden gelebiliriz.” diye konuştu

‘KADINSIN YAPAMAZSIN DEDİLER’

Mesleğe başlamadan önce kadınsın TIR şoförü olamazsın, yapamazsın diyenlerin çok olduğunu söyleyen Demirci, “Ben bu mesleğe başlamadan önce çok söylediler, kadınsın yapamazsın. Bilmediğin yerlere nasıl gideceksin Başına olmadık işler gelir. Erkeklerin arasındasın. Ben hiçbirine aldırış etmedim. Hiçbirine kulak asmadım. Ben bu işi yapacağım dedim ve asla geri adım atmadım. Ehliyetimi büyüttüm. Belgelerimi aldım ve bu işe başladım. Bir kesim erkek TIR sürücüleri de bana destek çıkıp takdir edenlerde oldu. Ben bunu başardım, çok mutluyum” dedi.

‘TÜRK KADINLARININ ÖNCÜSÜ OLARAK GÖRÜYORUZ’ ’

Erkek Tır şoförü olarak Gülsem Demirci’yi desteklediğini söyleyen Kamil Bayındır, “Gülsem hanımı tanıyoruz, takip de ediyoruz. Bu sektörde artık kadınların da olması gerektiğine ve onu başarılı Türk kadınlarının öncüsü olarak görüyoruz. Destekliyoruz” şeklinde konuştu. Diğer sürücülerde kadın sürücü Gülsem Demirci’ye desteklediklerini söylediler. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN