Türk İşleme ve Motifleri Sanatı Sergisi açıldı

Edirne'de Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel 18 ve 19. yüzyıl Türk İşleme ve Motifleri Sanatı Sergisi açıldı.

Türk İşleme ve Motifleri Sanatı Sergisi açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uluslararası Müzeler Günü çerçevesinde ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Edirne’de hafta boyunca müze ve ören yerlerine ilginin artırılmasına yönelik etkinlikler gerçekleştirildi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel 18 ve 19. yüzyıl Türk İşleme ve Motifleri Sanatı sergisi Selimiye Cami’si bahçesinde yer alan Türk İslam Eserleri Müzesi'nde törenle açıldı. Sergide 60 eser yer aldı.

18 ve 19. yüzyıla ait  eserlerin yer aldığı sergide, bindallı, pirpiri kaftan, Seccadeler, bindallı şalvar, cepken takımı, cepkenler, mimari motifli işlemeler, bitkisel motifli işlemeler ve hamam havlu takımları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, 18 Mayıs  Uluslararası Müze Günü dolayısıyla Türk İslam Eserleri Müzesi'nin koleksiyonundan 60 eserin ziyarete açıldığını söyledi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. Yılına özgü hazırlanan bu sergide aynı zamanda Türk işleme sanatları ve motiflerinin de yer aldığını ifade eden Soytürk, “Müzelerin yaşayan müze haline gelmesi için bu tür sergiler ve etkinliklerin çok önemli. 18 Aralık 2023 tarihine kadar ziyarete açık olacak serginin mutlaka görülmesi gerek.” Dedi.

Serginin açılışına Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç, Edirne Müze Müdürü Şahan Kırçın, Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürü Yusuf Şamiloğlu ve müze çalışanları katıldı.

Türk İslam Eserleri Müzesi'nin koleksiyonundan 60 eserin yer aldığı sergi 18 Aralık 2023 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

KUMRU ÖNGÜN