Türk Hava Kurumu, bağışların yüzde 60'ını depremzedelere aktaracak

Ramazan'ın başlamasına kısa bir süre kaldı. Türk Hava Kurumu, bu yıl toplanan fitre ve zekât bağışlarının yüzde 60'ının depremzedelere, yüzde 40'ının ise gençlerin havacılık eğitimlerine destek olacağını duyurdu.

Türk Hava Kurumu, bağışların yüzde 60'ını depremzedelere aktaracak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Hava Kurumu Edirne Şube Başkanı Avukat Coşkun Molla, konuya ilişkin yaptığı açıklamada bu yıl toplanan fitre ve zekât bağışlarının yüzde 60’ının depremzedelere destek olarak verileceğini söyledi.

THK'nin kanunların verdiği yetkiyle fitre ve zekât bağışlarını alabilecek kurumlar arasında yer aldığına dikkat çeken Molla, her yıl Ramazan ayında vatandaşlar tarafından verilen fitre ve zekât bağışlarının genellikle eğitimde kullanıldığını, bu yıl ise Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle toplanan bağışın yüzde 60’ının afetzedelere destek olmak için verileceğini ifade etti.

"Halkımız deprem felaketinden sonra bir yardımseverlik örneği gösterdi"

Türk Hava Kurumu'nun ilk gününden itibaren deprem bölgelerine ciddi insani yardımlarda bulunduğunu aktaran Molla, "Şunu unutmamak gerekir örneğin İskenderun Limanı’ndaki yangını Türk Hava Kurumu uçakları söndürdüğünü tekrar vurgulamak ve bu tür felaketlerde ne kadar önemli olduğunu halkımızın bilgisine sunmak istiyorum. Bu sene alınan bu karar gereğince bizde şube olarak çalışmalarımıza başladık. Pankartlarımızı kentin farklı yerlerine astık bu şekilde halkımızın deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza bir kez daha yardım eli uzatması için aracı olmak istiyoruz. Halkımız deprem felaketinden sonra bir yardımseverlik örneği gösterdi. Gerek Valiliğin toplamış olduğu yardımlar gerekse Edirne Belediyesi’nin organizasyonlarıyla toplanan yardımlar bölgeye ulaştırıldı. Türk Hava Kurumu olarak yönetim kurulu arkadaşlarımızla kendi imkânlarımız ile kişisel olarak da bağışlarımızı yaptık” ifadelerine yer verdi.

Fitre zekât toplanmasına yönelik toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen Molla, ilk adımda insanlara ulaşabilmek için muhtarlarla koordinasyon kurmaya başladıklarını belirtti. Milli Eğitim Müdürlüğü’yle de bir iş birliği yapılacağını duyuran Molla, milli eğitim vasıtasıyla fitre ve zekât zarflarının öğrencilere dağıtılacağını aktardı. Öğrencilerin biriktirdikleri harçlılarla bağışta bulunduğunu dile getiren Molla, gösterilen ilgini çok önemli olduğuna dikkat çekti.

 Bu sene daha büyük ilgi olacağını düşündüklerini söyleyen Molla, "Bu hafta içerisinde yetkili kurumlarla temaslarımızı tamamlamış olacağız daha sonra da fitre ve zekât zarflarını dağıtmaya başlayacağız. Ramazan boyunca zarfların dağıtımı ve geri dönüşleri sağlanmış olacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çarşıda bir tane bağış kabinimiz olacak burada da sürekli bir görevlimiz olacak vatandaşlarımız buradan bağışlarını yapabilecek” ifadelerine yer verdi.

Barış Karapaça