Tur şirketlerinde bayram hareketliliği başladı

Ramazan Bayramının yaklaşması ve hava sıcaklarının artmasından dolayı vatandaşlar tatil planı yapmaya başladı. Edirneli tur şirketi işletmecisi Özkan Akgül, vatandaşları özendirici ve ucuz tatil ilanlarına aldanmama konusunda uyararak rezervasyon yapmadan önce araştırma yapmanın önemini vurguladı.

Tur şirketlerinde bayram hareketliliği başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Havaların ısınması ve tatilin 9 gün olmasından dolayı vatandaşlar tatil planlarını yapmaya başladı.

Ramazan Bayramının gelmesiyle tur şirketlerinde hareketlenmeye başladı. Vatandaşların tatil bölgelerine yönelmesi tur şirketlerinin de yüzünü güldürüyor.

Hem havaların ısınması hem de Ramazan Bayramı olması dolayısıyla vatandaşların tatile çıkmaya başladığını söyleyen Edirneli tur şirketi işletmecisi Özkan Akgül, 9 günlük tatil olması sebebiyle turizm şirketlerine talebin fazla olduğunu söyledi.

Akgül, uzun süreli bu tatilin ilaç gibi geldiğini ve genelde konaklamalı turlara yoğun ilgi olduğunu belirtti.

Ramazan ayında çok fazla talep olmadığını ama bayramın yaklaşmasıyla yoğunluk oluştuğunu aktaran Akgül, “Ramazan ayı olmasından dolayı çok fazla vatandaş oruçlu olduğu için turlara katılamadı. Ramazan Bayramına çok az bir süre kaldı. Talepler çok güzel çok fazla yoğunluk var. Birkaç tane turda boş yerimiz kaldı. Karadeniz, GAP turları doldu.  Bodrum turu ise yarıya kadar doldu. Günübirlik turlarda çok tercih ediliyor özellikle İstanbul, Maşukiye, Çanakkale, Kaz Dağları, Eskişehir, Safranbolu ve Amasra turları doldu. Muhtemelen bayrama kadar hepsi dolacak.” Dedi.

Ramazan Bayramında yurtdışı turlarına da talep olduğunu söyleyen Akgül, “Yurtdışı turlarda rağbet görüyor. Yunanistan, Bulgaristan, uçaklı vizesiz Balkan turu, vizeli Balkan turu var. Her türden tur yapmaya çalışıyoruz. Bu şekilde olunca vatandaşlarda memnun kalıyor.” Şeklinde konuştu.

Günübirlik turlarında yoğunluk oluştuğunu dile getiren Akgül, “Şu an en fazla talep alan günübirlik tur İstanbul’a oluyor. Çünkü Emirgan’da 1 Nisan’da Lale Festivali başladı ve ona çok fazla talep var. Heybeliada ve Büyükada gibi turlara çok fazla talep var. Yani günübirlik olarak en çok talep İstanbul’a var. Konaklamalı olarak da en fazla Karadeniz turlarına talep var.” ifadelerini kullandı.

Akgül, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ve, önceden araştırma yapmadan ve aldanıcı tatil ilanlarına itibar etmeden rezervasyon yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Tatil dönemlerinde fırsatçılarında harekete geçtiğini söyleyen Akgül, şunları kaydetti:

 “Bu tarz zamanlarda fırsatçılar da harekete geçiyor. Vatandaşlar bildikleri ve güvendikleri tur şirketlerinden yer almaları gerekiyor.  Nasıl bir ürün alınırken son kullanma tarihine bakılıp alınıyorsa aynı şekilde de bizim de acentemiz var.  Vatandaşlar Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TURSAB) sitesine girip tur şirketi olup olmadığı ve kaydının bulunup bulunmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Daha sonra tatili satın almaları gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyetli olmalarını tavsiye ediyoruz.”  Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN