Tunca Köprüsü araç ve yaya trafiğine kapatıldı

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü,  hızlı tren çalışmaları dolayısıyla araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Tunca Köprüsü araç ve yaya trafiğine kapatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de şehir merkezinde devam eden Yüksek Hızlı Tren çalışmaları nedeniyle Tunca Köprüsü üzerinden Karaağaç istikametine gidiş ve gelişler 3 gün süre ile araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Şehir merkezinden Karaağaç Mahallesi'ne, Karaağaç'tan şehir merkezine gidecek vatandaşların Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü'nü kullanmaları isteniyor.

Tunca Köprüsü’nün trafiğe kapalı olması nedeniyle Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü'nü kullanacağını söyleyen vatandaşlardan Seda Aydın Karacaova, “Yol trafiğe kapalıymış. Bu yüzden yeni gideceğim. Mağdur edileceğiz ama yapılacak bir şey yok çalışma varmış. Her gün Tunca Köprüsü’nü kullanarak okula gediyorum. Daha uzun seyahat etmem gerekecek. Bu üç gün içerisinde Mehmet Müezzinoğlu köprüsünü kullanacağız” ifadelerine yer verdi.

Hızlı tren çalışmaları dolayısıyla Türkiye'nin Avrupa ülkeleriyle yüksek standartlı demir yolu bağlantısını sağlayacak olan Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi'nin ilk etabı olan 153 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule hattının 2024 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Haziran 2019'da yapımına başlanan Çerkezköy-Kapıkule hattında fiziki ray serim işlemleri devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının önemli projelerinden biri olan projede yaklaşık 57 kilometre hat serimi yapıldı. Bölgelerde makineli ayarlama işlemleri sürüyor.Tarihi köprü 27 Aralık - 29 Aralık tarihlerinde yaya ve araç trafiğine kapalı tutulacak.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN