• Haberler
  • Edirne
  • TÜMKİAD tarafından Havsa'da iftar programı düzenlendi

TÜMKİAD tarafından Havsa'da iftar programı düzenlendi

Havsa'da Ramazan ayı dolayısıyla  Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimcileri Derneği tarafından iftar programı düzenlendi.

TÜMKİAD tarafından Havsa'da iftar programı düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Havsa ilçesinde bir tesiste düzenlenen iftar programı kuran-ı kerim tilavetiyle başladı ve katılımcılar iftar yaptı. Düzenlenen iftar programında konuşan TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, katılımcıların Ramazan Ayı’nı tebrik etti.

Dernek olarak siyasetin arka bahçesi olmadıklarını ifade eden Tanrıkulu, “Bir kalkış var. Bu kalkış millete, devlete ve bayrağa hizmet kalkışıdır. Biz siyasetin arka bahçesi olmayacağız. Ama siyasete yön vereceğiz. Biz bu salona hiçbir siyasinin toplayamayacağı insanları topladık. Bugün burada siyaset yok. Sizler genç kardeşinizin arkasında durmak için buradasınız. Bugün bir arada olma zamanı. Dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Bu toprakların kıymetini bilmek zorundayız.” Dedi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülke nüfusunun etkilendiğine dikkat çeken MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, “6 Şubat tarihinde yaşanan ve ülke nüfusunun enkaz altında yaklaşık altıda birinin etkilendiği bir afet yaşıyor. Şu anda ülkemizde yaklaşık olarak 2 milyondan fazla kişi çadırlarda ve konteynerlerde yaşamak durumunda yaklaşık 3 milyon kişi de memleketini terk etmek zorunda kaldı. Ben de depremin merkez üssü olan Elbistanlıyım. Dolayısıyla çok ciddi sıkıntıların üst üste yaşandığı bir dönemde biz sivil toplum kuruluşlarının çok önemli olduğunu bir kere daha anladık.” Dedi.

Yaşanan felaketten sonra Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği’ne çok iş düştüğünü belirten MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, “Biz bu insanları göçük altından kurtarmak istiyorsak, TÜMKİAD olarak bizlere çok iş düşüyor. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın bizlere ihtiyacı var.” Dedi.

Katıldığı iftar programında konuşma yapan TÜMKİAD Edirne Şube Başkanı Oğuz Kurum, “Yaşanan büyük felaketin ardından” biliyorsunuz ki ülkemizin 3 tarafı denilerle 4 tarafı düşmanlarla çevrilidir. Biz bir olmak, diri olmak orundayız. Bir olmaktan başka çaremiz yok. Bizim Türkiye Cumhuriyeti’nden başka gidecek yerimiz yok. Onun için rabbim bizi birbirimizden ayırmasın” sözlerine yer verdi.

Havsa’da gerçekleştirilen iftar programı MAK araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, Dernek üyeleri ve çok sayıda İl Başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Barış Karapaça