TÜ'den şoför şiddetine kınama

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, bünyesindeki Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde öğretmen olarak çalışan yüzde 50 görme engelli 25 yaşındaki öğretmen Berkay Ömer Ünal'ın Edirne'deki şehiriçi ulaşım sistemini yürüten ETUS'un bir minibüsünde şoför tarafından dövülmesi olayını yazılı açıklama ile kınadı. Açıklamada, T.Ü.'nin, Sürekli Eğitim Merkezi'nde, ETUS şoförlerine her türlü davranış eğitimi konusunda destek vermeye hazır olduğu vurgulandı.

TÜ'den şoför şiddetine kınama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, bünyesindeki Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde öğretmen olarak çalışan yüzde 50 görme engelli 25 yaşındaki öğretmen Berkay Ömer Ünal'ın Edirne'deki şehiriçi ulaşım sistemini yürüten ETUS'un bir minibüsünde şoför tarafından dövülmesi olayını kınadı.

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından '˜Trakya Üniversitesinden kınama' başlığıyla gerçekleştirilen yazılı açıklamada; 'Trakya Üniversitesi ailesinin üyelerinden, çalışma arkadaşımız, öğrencimiz ve Öğrenci Senatosu üyemiz Berkay Ömer Ünal'a, bir ETUS şoförü tarafından uygulanan şiddeti esefle kınıyoruz. Akıl ve vicdan sahibi herkesi fazlasıyla rahatsız eden bu olaydan ötürü üzüntü duyuyoruz. İnsanlık onuruna yakışmayan bir davranışla karşı karşıya kalan Berkay Ömer Ünal'a geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, yaşanan şiddetin ETUS'un tüm çalışanlarına mâl edilemeyeceği vurgulanırken; 'Trakya Üniversitesi olarak Sürekli Eğitim Merkezi'mizin çatısı altında, ETUS ailesine her türlü davranış eğitimi konusunda destek vermeye hazır olduğumuzu bir defa daha ifade etmek isteriz. Engelli ya da engelsiz, tüm insanlara ve canlılara yönelik hiçbir şiddet hareketinin kabul edilebilir olmadığını bir defa daha vurguluyoruz. Trakya Üniversitesi olarak bilimin, aklın vicdanın ışığında bu tür olayların bir daha yaşanmaması için mücadele etmeye devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız' denildi. ETUS, Ünal'ı döven minibüs şoförünün işine son verildiğini açıklamıştı.

 

 

 

Bakmadan Geçme