• Haberler
  • Edirne
  • Trakya Üniversitesinden sendikalı çalışana mobing

Trakya Üniversitesinden sendikalı çalışana mobing

        Edirne'de Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (Hep-Sen) Genel Başkanı ve beraberindeki heyet kamu çalışanlarının sorunları hakkında düzenledikleri gezilerinde Trakya Üniversitesi yönetiminin engeline takıldı.

Trakya Üniversitesinden sendikalı çalışana mobing
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                      Trakya Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan Hep-Sen sendikası yöneticisi Furkan Fındık, sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek amacıyla saha gezisi düzenledi. Ancak, bu gezide Çocuk bölümünde görevli bir öğretim üyesi tarafından çalışma yapması engellendi. Sendika yetkilisi, 4688 sayılı sendikalar kanununa göre izne tabi olmayan sendika saha gezilerinde yaşanan bu engellemeyi tutanak altına aldı ve ilgili görevli hakkında şikayetçi oldu. Ancak, sendika yetkilisine önce kınama cezası verildi ve daha sonra görev yaptığı birim değiştirildi.

Sendika merkezi Trakya Üniversitesi rektörlüğü ile iletişime geçti, ancak herhangi bir dönüş sağlanmadı. Kurumda çalışanlara yönelik iddia edilen mobbing olayları ve mevcut koşullar yargıya taşınacak ve sendika genel başkanı kurumu ziyaret edeceği bildirildi. Bu olay, sendikal faaliyetlerin engellenmesiyle ilgili ciddi endişeleri gündeme getiriyor.

Hep-Sen Genel Başkanı Yunus Şimşek ve beraberindeki heyet Tıp Fakültesi hastanesinde sendikal faaliyetleri yapmak için geldiklerinde özel güvenlik ekipleri tarafından engellendi.

Sendikal faaliyetleri yürütmenin anayasal hakları olduğuna değinen Hep-Sen Genel Başkanı Yunus Şimşek ve kurum avukatı olayı polis ekiplerine bildirdi.

Edirne Vali Yardımcısı Ercan Çiçek ile görüşerek Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi protokol girişi önünde basın açıklaması yapma kararı aldı.

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (Hep-Sen) Genel Başkanı Yunus Şimşek ve Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (Hep-Sen) Edirne Temsilcisi Furkan Fındık’a karşı yapılan haksızlığın anayasa ve kanun dışı olduğun dile getiren Genel Başkan Yunus Şimşek, Tıp Fakültesinde 150’ye yakın sendika üyelerinin olduğunu ve sorunlarını ve görüşlerini dinlemek zorunda olduklarını kaydetti.

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (Hep-Sen) Genel Başkanı Yunus Şimşek yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti; “Hep-Send olatak bugün Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde sendikal faaliyet yapmak amacıyla sabah saatlerinde hastaneye geldik. Ne yazık ki, nerden, nasıl, ne şekilde geldiği belli olmayan ve kanunsuz talimat vermek suretiyle sendikal faaliyeti yani 4688 sayılı sendikalar kanununu ayaklar altına alıp Türk Ceza Kanununun 118. maddesine göre de direk suç işleyen kurumun yöneticileri özel güvenlik birimini görevlilerine kanunsuz talimat vermiş ve başta şahsımı, avukatımızı ve yöneticilerimizin sendikal faaliyet yapmasını engellemiştir. Kanuni mevzuatı anlatmamıza rağmen avukatımızın bunları ifade etmesine rağmen bu yanlış duruşlarını artırarak devam etmiş ve tarafımızca emniyet görevlileri kamu kurumuna davet edilmiştir. Söz konusu engellemeler burada 150’ye yakın üyemiz var. Buradaki üyelerimizin sorunlarını, görüşlerini, önerilerini kanuna dayanarak dinlemek zorundayız. Görüşmek zorundayız. Hiçbir yetkili kanunsuz emri bu talimatı veremez. Bununla da yetinmeyip kurumumuzun temsilcisini sırf yanlışa yanlış dediği için sırf kanunu ifade ettiği için önce yeri değiştirilmiş, sonra da kınama cezası verilmiştir. Yani özetle bu kurumlar başhekimlerin, bu kurumların hocaların kurumları değildir. Bu kurumlar anayasanın ve kanunun kurumudur. Burada bir takım yetkililer anayasa ve kanundan çıkıp kendi kanunlarını yaratma peşindedir.

Bu tutum ile alakalı Edirne Vali Yardımcısı ile görüşmelerimizi sağladık. Cumhuriyet Savcılığına bu konu intikal ettirilecek. Hep-Sen’in 81 ilde 15 bin üyesine yapılmış bir tutumdur. Yakın zamanda merkez yönetim kurulumuz bu konu hakkında bir adım atacaktır. Anayasa ve kanunları koruyacaktır.Burada korkmakta haklılar çünkü bizler burada kamu emekçilerinin haklarını savunuyoruz. Yani birileri rahatsız oldu diye, birilerinin düzeni değişecek diye yanlış düzeni değişecek diye, bizler burada durmayacağız. Korkmakta haklılar burada kanun ve nizam sağlanana kadar bizler susmayacağız.”

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri olaysız bir şekilde kurumdan ayrıldı.

HABER MERKEZİ