Trakya'da Eğitim Zirvesi Başladı

Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde Ankara'da gerçekleştirilen, Eğitim Fakültesi Dekanları ile İl Millî Eğitim Müdürlerinin bir araya geldiği, öğretmen ve okul yöneticilerinin mesleki ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesini amaçlayan programın Trakya bölge ayağı toplantısı gerçekleştirildi.

Trakya'da Eğitim Zirvesi Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik akademisyenlerle uygulamacılar arasındaki iş birliği fırsatlarına ilişkin değerlendirmeler yapıldığı toplantıda; Bakanlığın eğitim politikaları doğrultusunda, öğretmenlik mesleğinin niteliğinin artırılmasına, bu bağlamda bölgede bulunan eğitim fakülteleri ile İl Millî Eğitim Müdürlüklerinin koordinasyon içinde çalışılarak okul düzeyindeki ihtiyaçları odak noktasına alan projeler yürütülmesinin öğretmenlerin mesleki gelişimine önemli katkılar sunacağı konuşuldu.

Eğitim niteliğinin belirlenmesinde üniversitelerin ve okulların iş birliği içerisinde çalışmasının önemine değinilen toplantıda; eğitimde kalitenin daha da artırılması için okul ve üniversitelerin iş birliği içerinde çalışmasına devam edilmesine yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü.

Toplantıda, Üniversiteler ile İl Millî Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde yürütülen örnek çalışmalar değerlendirildi. Eğitim fakülteleri ve pedagojik formasyon kapmasında yürütülen öğretmenlik uygulamasına yönelik görüş ve öneriler paylaşıldı.

 Gerçekleştirilen toplantıya İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, Tekirdağ İl Millî Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, T.Ü. Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Levent Vural, Sayın Doç. Dr. Şahin Dündar, Namık Kemal Üniversitesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, Eğitim Bilimleri Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncer Bülbül ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri katıldı.

 

Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin Kalkan, Tekirdağ İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Ersan Ulusan ile Namık Kemal Üniversitesi Dekan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, toplantı öncesinde İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzü ziyaret ettiler.

HABER MERKEZİ