• Haberler
  • Edirne
  • Trafik işaretlerinde 'sade ve net 'uygulaması başlıyor

Trafik işaretlerinde 'sade ve net 'uygulaması başlıyor

İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan 'Karayollarındaki Hız Sınırlama Uygulamalarında Yeknesanlığın Sağlanmasına İlişkin İş Birliği Protokolü' kapsamında, Türkiye genelinde trafik işaretlerinin sadeleştirilmesi süreci başladı.

Trafik işaretlerinde 'sade ve net 'uygulaması başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan “Karayollarındaki Hız Sınırlama Uygulamalarında Yeknesanlığın Sağlanmasına İlişkin İş Birliği Protokolü” kapsamında, trafik işaretlerinde sadeleşme süreci başladı. Bu kapsamda kurulan Trafik İşaret Levhalarının Sadeleştirilmesi Komisyonu, ilk toplantısını Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda gerçekleştirdi.

Edirne’de oluşturulan Trafik İşaret Levhalarının Sadeleştirilmesi Komisyonu, ilk toplantısını İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıya İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan başkanlık ederken, ilgili kurum temsilcileri de projeye katkı sunmak üzere hazır bulundu.

Komisyonun temel amacı, sürücü ve yayaların trafik işaretlerini daha kolay anlayabilmesi için levhalarda sade, standart ve net bir yapıya geçiş sağlamak olarak belirlendi. Toplantıda mevcut trafik işaretlerinin gözden geçirilmesi, gereksiz veya tekrarlayan işaretlerin kaldırılması ve hız sınırı uygulamalarında ülke genelinde birlik sağlanması konularında değerlendirmeler yapıldı.

KUMRU ÖNGÜN

Bakmadan Geçme