Terziler eski bayramları arıyor

Ramazan Bayramı'na günler kala eski bayram yoğunluğunun yaşanmadığından ve işlerin durgun olduğundan şikayetçi olan terzi esnafları, hazır dikim elbiselerin daha çok tercih edildiğini aktardı.

Terziler eski bayramları arıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski bayramlara hasret duyduklarını belirten terzi esnafları eski yoğunluğun yaşanmadığını ve bayram öncesi mesai yapamadıklarını aktararak dükkânlarını da erken kapattıklarını belirtti.
Kentte 10 yıldır terzilik yapan Nilüfer Daver, “Eski bayramları özlüyoruz. Eskiden takım elbise, pardesü, pantolon ve etek gibi özel kıyafetler dikiyordum. Şimdi vatandaşlar hazır konfeksiyona yöneliyor. Herkes hazır konfeksiyona yöneldiği için artık terzileri kol kesimi, paça kesimi ve daraltamaya geliyor. Burada elbise dikilirken prova yapılıyor artık insanlara zor geliyor. Hemen seçip hemen sahip olmak istiyorlar.” Şeklinde konuştu.

Daver, bayram öncesi vatandaşların sadece elbise tamiri için geldiklerini ve yoğunluğun az olduğunu aktararak eski yıllarda işleri yetiştiremediklerini ama artık fazladan mesai yapamadıklarını dile getirdi. Dilek Şahin