• Haberler
  • Edirne
  • Tercan'dan ilçelerde başlattıkları kongre sürecine ilişkin açıklama

Tercan'dan ilçelerde başlattıkları kongre sürecine ilişkin açıklama

​​​​​​​'Genelden yerele birlik, ülkede yönetimde dirlik' diyerek Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde parti olarak ilçelerde başlattıkları kongre sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, '2024'e Doğru Diyar Diyar Anadolu' adı altında çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Tercan'dan ilçelerde başlattıkları kongre sürecine ilişkin açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelecek yıl Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde parti olarak İlçelerde başlattıkları kongre sürecini, teşkilatların 54 yılı aşan tecrübeleri ışığında büyük bir olgunlukla sürdürdüklerini ifade eden MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, yaptığı yazılı açıklamada Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yerel seçimlerde öncelikle Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ilin Cumhur İttifakınca kazanılması hedefini ortaya koyduğunu söyledi.

MHP olarak başta Ankara ve İstanbul olmak üzere yerel seçimlerde kaybedilen illeri geri kazanıp daha birçok il ve ilçede de yeni belediye başkanlıkları elde etme hedefine emin adımlarla yürüdüklerini belirten Tercan, 31 Mart 2024 Seçimlerine hazırlanırken, merkezî yönetimle yerel yönetimler arasında tam bir uyumun sağlanması için ellerinden gelen her çabayı göstereceklerini aktardı.

İlçeler ve İl Kongresi tamamlandıktan sonra; MHP teşkilatları olarak “2024’e Doğru, İlçe İlçe Edirne” temasıyla çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini ifade eden Tercan, “İstikrar ve Hizmet İçin, Uyumlu Yönetimle, Umutlu Geleceğe” ulaşacağız. “Merkezden Yerele, İstikrarı Bozmadan Umuda Doğru” yol alacağız. Yine Genel Başkanımızın ifadesiyle Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine hızla ulaşmanın stratejik formülü, “Merkezden Yerele Tek Yürek Olmuş Türkiye”nin gerçekleşmesine bağlıdır. Kongrelerde seçilecek, yeni görev alacak veya görevlerini sürdürecek arkadaşlarımız; liderimizin örse vurduğu yeri ve gösterdiği istikameti en iyi şekilde takip etmektedirler. Partimiz; Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile Genel Seçimlerde Cumhur İttifakı bağlamında elde edilen başarılı sonuçların, Yerel seçimlerde de Edirne İlimizde ve İlçelerde  fazlasıyla alınacağı inancıyla siyasi faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. MHP; Yerel Seçimlere hazırlık aşamasında faaliyetlerini sürdürürken, Cumhur İttifakının bir tarafı olarak sergilediği ilkeli tavırdan taviz vermeyecektir. Cumhur İttifakının kararlı bir üyesi olarak MHP, tutarlı siyasetini Yerel Seçimlerde de devam ettirecektir. Bu çerçevede il ve ilçe kongrelerimiz; teşkilatlarımızı teşvik eden, çalışma tempomuzu arttıran, kazanma ve başarılı olma arzumuzu büyüten bir sinerjinin oluşmasına katkıda bulunmaktadır" ifadelerine yer verdi.

CHP, "Millet düşmanı bölücülerin yuvalandığı bir partiye dönüşmüştür"

CHP'nin Marksistlerin ve millet düşmanı bölücülerin yuvalandığı, milliyetçilerin kovulduğu bir partiye dönüştürüldüğünü vurgulayan Tercan, "CHP; başta FETÖ’cüler olmak üzere, bilumum bölücü unsurlar tarafından istismar edilebilecek, kullanışlı bir siyasi alet hâline getirilmiştir. Şimdilerde CHP; hem ağır ve hazmı zor bir seçim yenilgisinin yol açtığı, hem de yönetimi ele geçirmek için iç hiziplerin birbirini yediği bir fetret dönemine girmiştir. CHP’nin bir numaralı suç ve kader ortağı İP ise kuyruk siyasetinin kirli tortularını kuyruklu yalanlarla, ince hesaplarla temizleme telaşındadır. İP sözcüleri milleti dolandırmaya, siyasi üçkâğıda devam etmektedir. İP Müdiresi Meral Akşener Yerel Seçimler için, “Her yerde ayrı adaylarla gireceğiz.” dese, hatta İzmir için aday ismi deklare etse de, bu sadece pazarlıkta elini güçlendirmek içindir. Daha kısa süre önce uygun önerilere kapıları açık bırakan İP Müdiresi, yarın reddedemeyecekleri teklifler geldiğinde kesinlikle değerlendirecektir. İP’in ikiyüzlü politikaları güven vermekten uzaktır. Sözcüleri “Rotamız net, pusulamız millet.” diyen ama sürekli pusulasını şaşırmış bir parti konumunda bulunan İP, hâlen dalgalı denizde kaptanı olmayan bir gemi gibi çalkalanmaktadır.  İP’in; CHP’den başka sığınacağı liman, HDP’den ve millet nezdinde ederi olmayan mikro partilerden başka yanaşacağı iskele yoktur" şeklinde açıklamada bulundu.

"Politikanın muhalefet perdesinde müthiş bir orta oyunu sergilenmektedir"

Ankara’da olmazsa İstanbul’da İP'in, yine küçük çıkarlar karşılığında CHP’nin kuyruğuna takılacağını veya muhalif particiklere yamanacağını ifade eden Tercan, CHP ise İP’siz yapamayacağı için, Meral Akşener’in her türlü aşağılama ve hakaretleri karşısında sessiz kalmaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu ile avenesi, her türlü eleştiriye rağmen yutkunmaktadır. Kısacası politikanın muhalefet perdesinde müthiş bir orta oyunu sergilenmektedir. İP’in siyasi yelpazenin milliyetçi bükümlerinde yer aldığına dair hiçbir siyasi emare, hiçbir hareket ise bugüne kadar görülmemiştir" dedi.

 MHP'nin 54 yılı aşkın süredir, Türk milliyetçiliği davasının tartışmasız tek aksiyon merkezi ve yegâne temsilcisi mevkiinde olduğunu söyleyen Tercan, Milletin MHP’yi bir varlık sigortası, beka teminatı olarak görüp bağrına bastığını aktardı.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ