• Haberler
  • Edirne
  • Tek yöne çevrilen cadde ve sokaklar karışıklığa neden oluyor

Tek yöne çevrilen cadde ve sokaklar karışıklığa neden oluyor

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri'nin bazı cadde ve sokakları tek yöne çevirmesi sonrası vatandaşlar trafikte zor anlar yaşıyor.

Tek yöne çevrilen cadde ve sokaklar karışıklığa neden oluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de bazı cadde ve sokakların tek yöne çevrilmesinin ardından vatandaşlar trafikte karışıklık yaşıyor.  Tek yöne çevrilen cadde ve sokakların şerit çizgilerinin düzeltilmemesi vatandaşlara zor anlar yaşatırken ceza yemesine de neden oluyor.                            

Edirne’de yaşayan Şükran Sünmez, yolların çok karışık olduğuna değindi

Yolların tek yöne çevrilmesinin planlı bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Sünmez, bir an önce düzeltilmesi gerektiğini dile getirdi.

Araç Sürücüsü Özcan Uluçay ise "Bazen karıştırıyoruz. Eskiden her yere girip çıkıyorduk, ama şuanda biz de yolları karıştırıyoruz. Bazen bizim de ters yöne girdiğimiz oluyor. Çok büyük cezası var. Yeteri kadar anlatılamadı inşallah düzen oturur" dedi.

Edirne’de yaşayan İlyas Demir de belediyenin asfaltlama ve kaldırım çalışmaları nedeniyle bazı yolların tek yönlü olduğunu ifade etti.

Uygulamaya geçiş sürecinde bazı aksaklıkların olduğunu ileri süren Demir, “Bazı aksaklıklar ve mağduriyetler yaşandı. Bu uygulamayı yaparken en azından 6 ay kadar deneme süreci lazımdı ve ceza uygulanmaması gerekiyordu. Vatandaşa haksızlık oldu.  Dalgın olduğun zaman bu tek yönlü sokaklara girebiliyorsun, insan düşünüyor tek yön müydü çift mi diye" dedi.

Taksici Özcan Hatipdir de yolların çok karışık olduğunu belirtti.

Broşürlerle yeni yolların tanıtılması gerektiğini söyleyen Hatipdir, “Taksici olmama rağmen benim de karıştırdığım oluyor. Halkın bilgilendirilmesi lazım. Tabelaların göz önünde olması lazım gözükmüyor" şeklinde konuştu.

Sürücü Mustafa Erdoğan ise tek yön konusunda yeniden düzenleme yapılaması gerektiğini aktardı.

Vatandaşların yolları karıştırdığını dile getiren Erdoğan, “Burasının da normalde çift yön olması lazım. Arada çizgi var. Bu yol çift yönlü kullanımda olması gereken bir yoldur. Nasıl tek yön yapmışlar hayret ediyorum. Bilgilendirme yok, bir şey yok" ifadelerini kullandı. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN