• Haberler
  • Edirne
  • TED'li öğrenciler, Edirne'yi anlattıkları yarışmadan birincilik elde etti

TED'li öğrenciler, Edirne'yi anlattıkları yarışmadan birincilik elde etti

Edirne'de Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Sosyal Bilimler Lisesi tarafından ortaokullar arasında düzenlenen 'Şehrimiz Edirne' konulu bilgi yarışmasına katılan TED Edirne Koleji öğrencileri, birincilik elde etti.

TED'li öğrenciler, Edirne'yi anlattıkları yarışmadan birincilik elde etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Sosyal Bilimler Lisesi tarafından ortaokullar arasında "Şehrimiz Edirne" konulu bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan TED Edirne Koleji ortaokul öğrencileri Kuzey Yerlikaya, Berke Karadavut ve Betül Dilekli’den oluşan okul takımı "Birinci" oldu.

Birincilik elde eden TED Edirne Koleji öğrencileri, okuluna ailesine ve öğretmenlerine büyük gurur ve mutluluk yaşattı.

Yarışma ile, MEB, Güçlü Yarınlar için 2023 Eğitim Vizyonunun Temel Eğitim 2-1 ‘Çocukların kendi bölgelerinin üretim, kültür, sanat ve coğrafi kapasitesini keşfetmesine, bitki ve hayvan türlerini, yöresel yemeklerini, oyunlarını ve folklorunu tanımasına, derslerle bütünleşik veya ders dışı etkinlik olarak ağırlık verilecektir.’ maddesi doğrultusunda öğrencilerin Edirne’yi yakından tanımaları amaçlanıyor.

Öğrenciler, yaşadıkları yerin özelliklerini öğrenmek için Edirne kitaplarını ve Edirne üzerine yazılmış çeşitli türde yazıları okuyacak daha sonra da yapılan gezilerle Edirne’yi çok yönlü tanıma imkanı buluyor.

" Öğrencilerimizin kentin değerlerinin bilincinde olmaları bizi mutlu etti"

Yarışmaya katılan TED Edirne Koleji ortaokul öğrencileri Kuzey Yerlikaya, Berke Karadavut ve Betül Dilekli’den oluşan okul takımına elde ettikleri başarıdan dolayı hediye ve plaket takdim eden Kolejin Kurucusu Nesim İba, "Öğrencilerimiz Betül, Berke ve Kuzey “Şehrimiz Edirne” konulu bilgi yarışmasında 1. oldular. Öğrencilerimizin aldığı derecelerden ziyade bizi asıl mutlu eden, onların Edirne’nin değerlerinin, kültürünün ve tarihinin bilincinde olmaları. Öğrencilerimizi, onları yetiştiren ailelerini ve öğretmenlerini yürekten kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ