• Haberler
  • Edirne
  • TED Edirne Koleji öğretmen ve öğrencilerinden 100. yıla özel coşku dolu kutlama

TED Edirne Koleji öğretmen ve öğrencilerinden 100. yıla özel coşku dolu kutlama

TED Edirne Koleji tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde kutlama programı düzenlendi.

TED Edirne Koleji öğretmen ve öğrencilerinden 100. yıla özel coşku dolu kutlama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bölgenin en büyük eğitim yatırımı olan TED Edirne Koleji'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı. Okul bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlamalar, konuşmalar ve öğrencilerin gösterileri ile devam etti.

Kolejin konferans salonunda düzenlenen program yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programda TED Edirne Koleji Ortaokul Müdürü Sultan Girgin, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

"Cumhuriyet, Türk ulusuna bırakılmış en büyük mirastır"

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ortaokul Müdürü Sultan Girgin, Cumhuriyetin 10’uncu, 50’nci, 75’inci yıl dönümlerinin hep coşkuyla kutlandığını belirterek  100’üncü yıldönümünün ise bambaşka bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Cumhuriyet'in, Türk ulusuna bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilemez bir değer olduğunu söyleyen Girgin,"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti doğrultusunda ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için yaptığımız her bir gayret onun izinde, gösterdiği hedefe doğru ilerlediğimizin kanıtıdır. Türk Eğitim Derneği olarak köklü tarihimizden, kadim değerlerimizden aldığımız güçle Türkiye’yi büyütmek ve hedeflerine ulaştırmak için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu bağlamda bizlere, sizlere yani toplumda yaşayan her bir bireye büyük görevler düşüyor" ifadelerine yer verdi.

TED Edirne Koleji Eğitim Koordinatörü Ahmet Uzunçınar da günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Halk dansları topluluğu gösterisi, Cumhuriyet videosu, koro çalışması, Atam dansı, 10. yıl Marşı ilgiyle izlendi.

TED Edirne Koleji öğrenci, öğretmen ve velilerin büyük bir coşku ile 10’uncu yıl Marşı’nı söylemesinin ardından düzenlenen tören sona erdi. 

HABER MERKEZİ