TED Edirne Koleji'ne giriş ve bursluluk sınavı yoğun ilgi gördü

TED Edirne Koleji'nin 2023-2024 yılı için 4.5.6.7.8 ve 9'ncu sınıflara yönelik düzenlediği okula giriş ve bursluluk sınavı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Öğrencilere sınav öncesi başarılar dileyen Kolej Kurucu Müdürü Arzu Aydın, öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, TED'in bir gelecek projesi olduğunu söyledi.

TED Edirne Koleji'ne giriş ve bursluluk sınavı yoğun ilgi gördü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED'in bir gelecek projesi olduğunu vurgulayarak öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için durmadan çalıştıklarını aktardı. 2 oturumda gerçekleşen sınava yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı.

Eğitim çıtasını yükseltmek amacıyla çalışmalarını sürdüren TED Edirne Koleji, düzenlediği okula giriş ve bursluluk sınavı ile öğrencilerin geleceğe daha iyi hazırlanmasına imkân sağlıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da TED Edirne Koleji tarafından 2023-2024 yılı için 4.5.6.7.8 ve 9'uncu sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen okula giriş ve bursluluk sınavı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

TED Edirne Koleji tarafından düzenlenen ve 2 oturumda gerçekleştirilen sınava yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. 10.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilen sınavın ilk oturumunda 7,8 ve 9’uncu sınıf öğrencileri mücadele verirken, 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen 2’nci oturumda ise 4,5 ve 6’ncı sınıf öğrencileri ter döktü.

Öğrenciler sınavdayken, veliler ise bekleme noktaları, konferans salonu, kantin ve okul dışında çocuklarının çıkmasını beklediler. Sınava katılan öğrenci ve velilere teşekkür eden TED Edirne Koleji Kurucu Müdürü Arzu Aydın, “Her yıl yaklaşık bin 500 civarı öğrenci bu sınava başvuru yapıyor. Buda bize çok guru veriyor. Her yıl Ocak ayında okula kabul ve bursluluk sınavını gerçekleştiriyoruz. 2 oturumda sınavımız gerçekleştiriliyor. İlk oturumda 7,8 ve 9’uncu sınıf öğrencileri sınava giriyor. İkinci oturumda ise 4,5 ve 6’ıncı sınıf öğrencileri sınava katıldı. TED Edirne Koleji olarak katılımlar bizlere guru veriyor. Okulumuzun 4 yıldan beri çeşitli sınavlarda birincilikler ile göstermiş olduğu başarılarda yeni öğrencilerin dahil olma isteğini artırıyor. Bizlerde bu durum karşısında gururlanıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Aydın, TED’in bir gelecek projesi olduğunu ve öğrencilerin hedeflerine ulaşmaları için ellerinden geleni yaptıklarını aktardı.

“TED’in Edirne’ye kattığı değer için teşekkür ediyorum”

Bursluluk sınavına kızını getiren veli Recep Vural, “Sınava kızımı getirdim. Önceki dönemlerde çocuklarım yine burada bursluluk sınavına girmişti. Çocuklarımızın başarı durumunu görmek için geldik. TED’in yaptığı sınavlar gerçekten çocuklarımızın durumunu gösterecek nitelikte. TED Türkiye’de marka bir isim. Kolejin kurucusu Nesim beyi kutlamak gerekiyor. Çok cesur davranarak Edirne gibi bir yere böyle bir kolej kurdu. Edirne’ye kattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. TED Edirne Koleji sadece Edirne için değil çevre il ve ilçeler içinde bir değer. İnşallah kızım başarılı olur ve bu okulda eğitim görür.” Dedi.

Keşan'dan gelen öğrenci velisi Turgay Büyükeren, "Kızım 8. sınıf öğrencisi onu sınava getirdim. Keşan'da oturuyoruz. Emekliliğime az kaldı. Kızım kazanırsa buraya taşınmayı düşünüyoruz. TED Koleji iyi bir eğitim kurumu olduğu için kızımın burada okumasını çok isterim" dedi.

İstanbul'dan gelen Mehmet Şahin, "Aslen Edirneliyiz. Burada bir bahçemiz var. TED Koleji de istediğimiz bir yer olduğu için çocuğumuzu sınava getirdik. Hem kendini denemiş olur, hem de olursa buraya yerleşebiliriz" dedi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN