TED Edirne Koleji'nden 6 öğrenci 'Model BM Konferansı'nda

TED Edirne Koleji Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri Robert Koleji'nin 15 yılı aşkın süredir düzenlediği RCIMUN Konferansına katılarak okulunu başarıyla temsil etti.

TED Edirne Koleji'nden 6 öğrenci 'Model BM Konferansı'nda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Robert Koleji tarafından 15 yılı aşkın süredir düzenlenen, uluslararası Robert Koleji Model Birleşmiş Milletler Konferansına (RCIMUN) bu sene TED Edirne Koleji'nden 6 öğrenci katıldı. Böyle bir konferansa katılmanın gurur ve mutluluğunu yaşayan TED Edirne Koleji öğrencileri, ileri düzeyde İngilizce kullanarak konferansa aktif katılım sağladı. 

4 gün süren konferansa katılan TED Edirne Koleji Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri; Nehir Gönül, Irmak Gönül, Nisa Kaplaner, Doğa Yılmaz, Asya Kaleci, Melis Ceren Bayrak Cezayir ülkesinin delegeleri olarak farklı komitelerde dünya sorunlarına çözüm aradı.

17-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen RCIMUN Konferansına katılan TED Edirne Koleji öğrencilerine Cezayir ülkesi atandı. Etkinlikte yaşıtlarıyla İngilizce olarak dünya sorunlarına çözüm bulma yolunda fikir alışverişinde bulunan TED'li öğrenciler, farklı komitelerde yer alarak başarılı bir çalışmaya imza attı.

Robert Koleji, 15 yılı aşkın süredir, her yıl lise öğrencilerinin dünya meselelerine tartışarak çözüm bulmaları ve onların daha açık fikirli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı (RCIMUN) düzenliyor. Konferansa Amerika’dan, Güney Kore’den, Özbekistan’dan birçok öğrenci katılıyor.

Siyasi ülkelerin katıldığı konferansın liseli gençler arasında yapılan bir simülasyonu olan Model birleşmiş konferansına katılan öğrenciler, hem İngilizce becerilerini geliştiriyor hem de geleceğe yönelik hedefler konusunda daha kararlı ilerleme imkanı buluyor.

TED Edirne Koleji Anadolu Lisesi 11. Sınıftan 6 öğrenci kendilerine atanan ülkeleri temsilen, İnsan Hakları Komitesi, Silahsızlandırma Komitesi, Özel Komite, Ekonomik ve Sosyal Konsey gibi farklı komitelerde yer alarak konferansa aktif katılım sağladı.

TED Edirne Koleji yönetimi, RCIMUN Konferansına katılım gösteren öğrencileri dünya vatandaşı olup, dünya sorunlarına çözüm bulma yolundaki gayret ve başarılarından dolayı tebrik etti.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ