TED Edirne Koleji'nde düzenlenen kermeste Edirne'ye özgü ürünler alıcı buldu

TED Edirne Koleji İlkokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) Birimi tarafından düzenlenen 'Şehrimizin Değerlerini Üretiyoruz' Projesi kapsamında Edirne'nin Değerleri kermesi yoğun ilgi gördü. Elde edilen gelirin sosyal yardım kurumlarına bağışlandığı kermeste veli-öğrenci atölyelerinde üretilen Edirne'ye özgü ürünler alıcı buldu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
TED Edirne Koleji'nde düzenlenen kermeste Edirne'ye özgü ürünler alıcı buldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji İlkokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) Birimi tarafından düzenlenen "Şehrimizin Değerlerini Üretiyoruz" Projesi kapsamında Edirne’nin Değerleri kermesi düzenlendi. Kermeste öğrenci-veli atölyesi buluşmalarında üretilen ele emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı. Kermesten elde edilen gelir ise sosyal yardım kurumlarına bağışlandı.

TED Edirne Koleji öğrenci ve velileri, seramikten ters lale, Edirne mis meyve sabunu, Edirnekari ve aynalı süpürge gibi kente özgü ürünlere yoğun ilgi gösterdi.

“Öğrenciler okuldaki atölyelerde Edirne’ye özgü yaşayan değerleri ürettiler”

TED Edirne Koleji İlkokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) Birimi tarafından düzenlenen "Şehrimizin Değerlerini Üretiyoruz" Projesi kapsamında Edirne’nin Değerleri kermesinden elde edilen gelirin sosyal yardımlaşma kurumlarına bağışlanacağını dile getiren TED Edirne Koleji Kurucu Müdürü Arzu Aydın, “Öğrenciler okuldaki atölyelerde Edirne’ye özgü yaşayan değerleri ürettiler. "Bu değerlerin başında mis meyve sabunu ve ters lale geliyor. Bunun yanı sıra velilerimizden kente özgü tarhana, makarna gibi çeşitli yöresel ürünler burada yer aldı. Hepsi el emeği göz nuru üretimlerden oluşuyor. Çocuklar bu etkinlikte hem girişimcilik ruhunu hem de üretmeyi öğrenmiş oldu. Kermesimiz hem veliler hem de çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü.” Şeklinde konuştu.

“Kermesin amacı hem sosyal bilinç oluşturmak hem de ihtiyaç sahiplerine destek olmak”

Kermeste katılımın çok yoğun olduğunu aktaran TED Edirne Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Sibel Yıldırım, “Amacımız öğrenci ve velilerle iş birliği içerisinde hem sosyal bilinç oluşturmak hem de ihtiyaç sahiplerine destek olmak. Öğrenci ve velilerimizle birlikte el emeği göz nuru Edirne'ye özgü değerleri üretmiştik. Şimdi de bu el emeği göz nuru ürünlerin satışını yaptık" dedi.

Şehrimizin değerlerini üretiyoruz projesi kapsamında tescillenmiş değerleri ürettiklerini ifade eden TED Edirne Koleji Rehberlik Birimi Zümre Başkanı Nergis Özdinç Azanpa, “Bu ay konumuz girişimcilik ve üretkenlik olarak belirlendi. Bu anlamda değerlerimizle birlikte girişimciliği nasıl bir arada işleyebiliriz diye düşündüğümüzde böyle bir proje ortaya çıktı. Şehrimizin değerlerini üretiyoruz projesi çerçevesinde tescillenmiş değerleri üretmeyi planladık. Çocuklarımızla birlikte mis meyve sabunu, aynalı süpürge, seramikten ters lale ve Edirnekari ürettik. Girişimcilik kısmında da ürettikleri ürünleri kermeste satışa sunuyorlar" ifadelerini kullandı.

Kermeste el emeği göz nuru ürünlerin satışını gerçekleştirdiklerini söyleyen TED Edirne Koleji İlkokul Rehberlik Birimi sorumlularından Sinem Şahin, Amacımız hem üretimi hem de girişimciliği çocuklarımıza anlatmaktı.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN