TED Edirne Koleji minik öğrencilerinin gösterileri yoğun ilgi gördü

TED Edirne Koleji öğrencileri tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde program düzenlendi.

TED Edirne Koleji minik öğrencilerinin gösterileri yoğun ilgi gördü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji konferans salonunda düzenlenen programda ilkokul öğrencileri tarafından gösteri gerçekleştirildi. Öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlendi. Programa katılan veliler bu anı telefonlarına kaydetti.

Program ilk olarak günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarla başladı. Programda konuşan TED Edirne Koleji Kurucu Müdürü Arzu Aydın, Sözlerine tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak başladı.

"Büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 103. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını söyleyen Aydın, "Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920 tarihi Türk Milleti'nin iradesini temsil eden birinci büyük millet meclisinin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği gündür. Milletimiz bu hakkını ele geçirmek isteyen dış düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapma girişiminde olan padişahlık yönetimine karşı savaşarak kazanmıştır. Bu nedenle egemenliğimiz ulusal varlığımızın başında gelir. Büyük önder Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz sevgi ve büyük güvenin ifadesi olarak milli  bayramımız olan 23 Nisan'ı çocuklara armağan etmiştir. Büyük Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak armağan etmesi elbette ki çocuklara olan sevgisinin ve güveninin neticesidir. Ancak bunun aynı sıra çocuklara büyük ve güçlü bir misyon yüklediğinin ise en önemli göstergesidir. Mustafa Kemal Atatürk çocuklar geleceğimizin güvencesi yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir. Bu nedenledir ki çocuklarımızın araştıran, sorgulayan, aydınlık bakış açısına sahip kendine güvenen yeniliklere açık demokrasiyi özümsemiş bireyler olarak yetiştirmek temel amacımızdır" ifadelerine yer verdi.

"23 Nisan'lar önemli bir vesiledir"

Çocukları içinde bulundukları çağı anlayıp geleceğe yönelik ufku ve hedefleri olan bireyler olarak yetiştirmenin bir zorunluluk olduğunu aktaran Aydın, "Sevgili çocuklarımız ülkemizi geleceğe taşımaya yönelik sorumlu ve duyarlı tüm çabalarınızda yanınızda olacağız. Sizleri seviyoruz ve güveniyoruz. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk devletinin devamını emanet edeceğimiz cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetiştirilmesi amacıyla 23 Nisan'lar önemli bir vesiledir. Tüm dünya çocuklarına kutlu olsun. 103 yıl önce milletimizle yola çıkan bu milletin evlatlarına ülkemizi emanet eden Mustafa Kemal Atatürk'ü onun dava arkadaşlarını aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından ilkokul öğrencilerinin gösterilerine geçildi. Öğrenciler marş, şarkı ve şiir okuyarak oratoryo gösterisi yaptı. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği gösteri sonunda tüm öğrenciler sahneye çıkarak “İzmir Marşı”nı söyledi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ