TED'DEN 691 ÖĞRENCİ TAM DESTEK BURSU

Devlet okullarında okuyan ve maddi imkânı yetersiz olan öğrencilere Türk Eğitim Derneği (TED) tarafından tam destek bursu verilecek. TED Edirne Koleji'nde düzenlenen programda devlet okulundaki öğrencilere yeni bir imkân olacak tam destek bursunun tanıtımı gerçekleştirildi.

TED'DEN 691 ÖĞRENCİ TAM DESTEK BURSU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

            TED Edirne Koleji'nde düzenlenen programda devlet okullarında okuyan ve maddi imkânı yetersiz olan öğrencilere sağlanacak tam destek bursu hakkında tanıtım gerçekleştirildi. TED Edirne Koleji Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtımda öğrencilere sağlanacak burs imkânı hakkında bilgiler verildi. Tam destek bursu programı kapsamında 13 öğrenci Edirne TED Koleji'nde eğitim alabilecek.

            Program '˜TED'li olmak' adlı videonun gösterimiyle başladı. TED Edirne Koleji Müzik Öğretmeni Murat Gürbüz ve öğrencilerin müzik dinletisinin ardından konuşmalara geçildi.

Eğimde fırsat eşitliğinin önemine değinen TED Edirne Kurucu Müdürü Arzu Aydın, 'Bu fikir kasım ayının ortalarında Türk eğitim Derneği genel başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve 41 TED kolejinin yöneticileri buraya geldiğinde toplantıda bu fikri konuştular. Tam destek programı mutlaka TED Edirne kolejinde olmalı fikri çıktı. Milli eğitim müdürünün de destekleriyle buradayız. Bu çocuklarımız bu eğitimi alacaksa öğretmenlerin desteği çok büyük. Onlara da teşekkür ediyorum.' Dedi.

'Türk Eğitim Derneğini tebrik ediyorum'

            Eğitimde asıl felsefenin insan yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, 'TED'din logosuna baktığımız zaman bir amaç birlikteliği görüyoruz.  En büyük fetih kalplere girebilmektir. Dünya bize emanetse insanlar da birbirine emanettir. Asıl felsefe insan yetiştirmektir. Ektiğiniz tohumlar 10 yıl sonrası için değil 100 yıl sonrası içindir. Türk Eğitim Derneğini tebrik ediyorum. Geleceğe atılan çok güzel bir adıma şahitlik ediyoruz.' İfadelerini kullandı.

'TED Edirne koleji bizi geleceğe güvenle hazırlıyor'

Tam bursluluk sınavını 5. Sınıfta kazanan 7. sınıf öğrencisi Beylem Meriç, okulu ile ilgili anılarını paylaşırken duygularına hâkim olamadı. Sınavı kazandığını öğrendiğinde sevinç çığlıkları attığını söyleyen Meriç, 'TED'de eğitim aldığı için çok mutluyum.  TED Edirne koleji bizi geleceğe güvenle hazırlıyor. Atatürk 'ün fikirleri ışığında ülkem için çok çalışacağım' dedi.

            TED Burslar ve Burslu Öğrenciler Müdürlüğü Tam Destek Bursu Müdürü Yağmur Başaran Türk Eğitim Derneği'nin faaliyetleri hakkında sunum gerçekleştirdi.

            Öğrencilere destek vermek istediklerini ifade eden TED Burslar ve Burslu Öğrenciler Müdürlüğü Tam Destek Bursu Müdürü Yağmur Başaran, İngilizce eğitiminin olmazsa olmaz unsurlardan biri olduğunu söyledi.

Tam destek bursundan faydalanacak 13 öğrenciye hafta sonları ücretsiz olarak akademik başarılarına katkı sağlayacak yabancı dil, spor ve kültür sanat gibi çeşitli dallarda kurslar da verilecek. Tam destek bursundan faydalanacak 9. Sınıf öğrencilerine maddi  desteğin yanı sıra kırtasiye ve giyim desteği de sağlanacak. Bursu kazanan öğrencilerle ilk buluşma 14 Mayıs cumartesi uyum süreci ile başlayacak.

Tam destek bursu Türkiye genelinde toplamda 691 öğrenciye imkan sağlayacak. 7 ilde gerçekleştirilecek program kapsamında Edirne'de 13 öğrenci tam destek bursundan faydalanabilecek.

TED Burslar ve Burslu Öğrenciler Müdürlüğü Tam Destek Bursu Müdürü Yağmur Başaran, Uzman Yardımcısı Beyza Nur Selçuk, devlet okullarında okuyan ve tam destek bursu kazanan öğrenciler ve aileleri gerçekleştirilen tanıtıma katıldı.

Ebru Yıldız Günenç