Tatilde ödev vermeyin

Roman Çalıştayına katılmak amacıyla geldiği Edirne'ye gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, sömestr tatiline günler kala öğretmenlere seslenerek 'Öğretmenlerimizden, idarecilerimizden ödev vermemelerini rica ediyoruz' dedi.

Tatilde ödev vermeyin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Roman Çalıştayına katılmak amacıyla Edirne'ye gelen ve SİROMA Projesi kapsamında Edirne Merkez Meriç İlkokulu'nda Müzik Sınıfı'nın açılışını gerçekleştiren Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, öğrencilere sömestr tatilinde ödev verilmemesini istedi. Merkez Meriç İlkokulu'nda gerçekleştirilen törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdem, 19 Ocak Cuma günü gerçekleştirilecek törenlerle karnelerine kavuşarak sömestr tatiline çıkacak öğrenciler için öğretmenlere seslendi. Erdem, açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın tatilin çocuklara dinlenmeye vesile olmasını istediğini söyleyerek; 'Tiyatro, sinema, sportif faaliyetlere zaman ayırmasını, aileleriyle birlikte daha çok vakit geçirmelerini arzu ediyoruz. Bu bakımdan da öğretmenlerimizden, idarecilerimizden ödev vermemelerini rica ediyoruz. Çünkü uzun bir eğitim süremiz var. Bunları normal ders saatleri içinde götürülmesini arzu ediyoruz. Çocuklarımız inşallah kitaplarını okurlar. Yeni döneme daha hazırlıklı ve dinlenmiş olarak başlarlar. Hiç ödev verilmemesini arzu ediyoruz' ifadelerine yer verdi.

'Kötü karne çocuğun değildir'
Erdem, açıklamalarında velilere de karneler konusunda uyarılarda bulunarak; 'Kötü karne, çocuğun değil; başta bizim, öğretmenimizin ve velinindir. Çocuğun kötü karnesi olmaz. Burada hatamızı bulup, ne konuda ek ders vermemiz gerektiğini, ne yönde katkı vermemiz gerektiğine bakmamız lazım. Velilerimizin, hiçbir çocuğu karnesiyle ilgili rahatsız etmemesini, üzerine gitmemesini arzu ederiz. Hep beraber sorumluluğumuzun bilincinde bunu çözmemiz gerekir' dedi.

'Model bir çalışma'
Edirne'ye 2 gün sürecek olan Roman Çalıştayı'na katılmak amacıyla geldiğini söyleyen Erdem; 'Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığı döneminde 2009 yılında bu konuda bir çalışma başlattı. Devlet kademeleri çeşitli çalışmalar yaptı. 2016 yılında da 5 yıllık kalkınma planlarına girdi. Hangi kurum, ne yapacak belli. Bizim bakanlık olarak da Roman çocuklarımızın başta ilkokul ve okul öncesi eğitimde okula erişimi, okula yüzde 100 gelmelerini sağlamak, ortaokul ve lisede de devamlılığını sağlamak adına takibimiz gerekiyor. Ne yazık ki Roman çocuklarımızda devamsızlık ve ortaokul ile lise çağlarında terklerin olduğunu biliyoruz. Bunu azaltmak adına Sayın Bakanımızın da hassasiyetiyle hem Roman Federasyonları, hem Trakya Üniversitesi ve Roman Enstitüsü, hem de okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz ile ilgili Genel Müdürlüğümüz ile bir çalıştay yapıyoruz. Eksikleri gidermek adına bir model çalışma. Türkiye'nin her yerinden çağırabilirdik ama Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ olmak üzere 3 ilin çalışması olarak eğitime erişimi ve devamlılığı sağlamak adına kararlar alacağız' sözlerine yer verdi.

'Takibini yapacağız'
Okula erişim ve devamlılıkla ilgili verilerin yanıltıcı olabileceğini söyleyen Erdem; 'Örneğin; Edirne Merkez Meriç İlkokulu'nda şu anda yüzde 100 eğitime erişim var. Hiçbir çocuğun bu konuda devamsızlığı yok. Bir model okuldur. Adına dezavantajlı deniyor ya da başka bir şey mi denir ama bütün okullarımızda bu erişimi sağlamak istiyoruz. Takibini sağlamak ve bu takibi yaparken de Federasyonları, aileleri de katarak yapacağız. Çünkü devletimiz, şartlı eğitim desteği veriyor. Mesleki eğitimde çok daha iyi katkılar var. Çocukların çıraklığa geçmesi, mesleğe yöneleceklere destek, devam edeceklere daha farklı bir çalışma olsun istiyoruz' dedi. 

Bakmadan Geçme