Tarımsal Öğretimin 177'nci yılı törenle kutlandı

      TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilciliği tarafından Ülkemizde Tarımsal Öğretimin 177'nci yılı etkinlikleri kapsamında Atatürk anıtında tören düzenlendi.

Tarımsal Öğretimin 177'nci yılı törenle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilciliği tarafından Tarımsal Öğretimin 177’nci yılı dolayısıyla Atatürk anıtında tören düzenlendi. Düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

         Tarımsal Öğretimin 177’nci yılı kapsamında konuşan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Yanılmaz, tarımın, üretimin önemine değindi.
         Yanılmaz, “ Ülkemizde ilk tarımsal eğitim-öğretim faaliyetleri, 10 Ocak 1846 tarihinde İstanbul’da bugünkü adı ile Yeşilköy semtinde bulunan Ayamama Çiftliği’nde kurulan Mekteb-i Zirai Şahane ile başlamış ve bu tarihten itibaren 10 Ocak Günü’nü kapsayan hafta ülkemizde Tarım Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl, Ülke olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılını kutlayacağız. Ülkemiz için tarımda aslında büyük fırsatlar var. Türkiye, bulunduğu coğrafya ve iklim koşulları, biyo çeşitliliği, tarımsal üretim kültürü ve insan kaynağı ile tarımda çok büyük potansiyele sahip. Covid-19 salgını, Rusya-Ukrayna Savaşı, Avrupa’da yaşanan son 500 yılın en büyük kuraklığı ve daha birçok gelişme Türkiye’ye önemli fırsatlar getirmektedir. Pandemi ile birlikte tarıma farklı bir gözle bakılmaya başlandı. Daha önce tarımla pek ilgilenmeyen, bu alanda üretim, yatırım yapmayı düşünmeyen sanayiciler, iş insanları tarıma yoğun ilgi göstermeye başladı. Dededen, aileden kalma araziler değer kazandı. Eskiden kimse ilgilenmezken şimdilerde paylaşılamayan varlıklar oldu. “ dedi.

         Yanılmaz, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası olarak diyoruz ki; “Bu sebeple; Cumhuriyetimizin 100. yılında daha çok üretmeye, daha çok paylaşmaya, toprağımızı, çevremizi daha çok korumak zorundayız. Bereketli bir yıl olması dileği ile Ülkemizde “Tarımsal Öğretimim Başlangıcının 177.yılını bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız bu yılda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Cumhuriyetimizin kurucularını saygıyla, şükranla ve özlemle anıyorum” dedi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN