Tarihi konaklar turizme kazandırılıyor

Kentte bulunan 200'e yakın tarihi konak ihya edilerek turizme kazandırılacak.  Edirne Valisi Yunus Sezer'in kısa süre önce tarihi konakların ihya ve restore edileceğini duyurmasının ardından çalışmalar başladı.

Tarihi konaklar turizme kazandırılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği tarafından projesi tamalanan Olimpiyat Konağı'nın yeniden ayağa kaldırıldığını duyuruldu.

Edirne Valiliği tarafından başlatılan çalışma ile kentte harabe görünümlü konaklar ihya edilip turizme kazandırılıyor.

Tarihi konakların restorasyonu kapsamında projesi tamamlana Olimpiyat Konağının tekrardan ayağa kaldırıldığını Edirne Valiliği sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımla duyurdu.

Edirne Valiliği tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, “Şehrimizin hazineleri bir bir ayağa kaldırılıyor. Tüm tarihi konaklarımızın restorasyonu kapsamında projesi biten bir konağımızı daha ayağa kaldırıyoruz. Edirne Valiliği ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile ihalesi gerçekleştirilen Kaleiçi’nde yer alan tarihi Olimpiyat Konağı yeniden ayağa kaldırılıyor. İlimize hayırlı olsun” ifadeleri kullanıldı.

Edirne Valiliği ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile ihalesi gerçekleştirilen Kaleiçi'nde yer alan tarihi Olimpiyat Konağı da yeniden ayağa kaldırılarak turizme kazandırılıyor. Tarihi konakların restorasyonu kapsamında; proje çalışması biten, Kaleiçi Cumhuriyet Caddesindeki bir konak daha ihya edilerek, ayağa kaldırılıyor.

Edirne Valisi Yunus Sezer'in daha önce yaptığı açıklamada konakları ile ilgili restorasyon çalışması yapacak konak sahiplerine de proje desteği vereceklerini ve inşaata başlayacak seviyeye getireceklerini açıklaması da bölge halkı tarafından olumlu karşılandı. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar