Tarihi hamam müze olarak kullanılacak

Edirne'de ayağa kaldırılacak 600 yıllık Gazi Mihal Hamamı'nın restorasyon çalışmaları sürüyor.  Edirne Valisi Yunus Sezer, ihya edilecek hamamın müze olarak kullanılacağını söyledi.

Tarihi hamam müze olarak kullanılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 600 yıllık Gazi Mihal Hamamı’nın restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Osmanlı’nın erken dönem eserlerinden Gazi Mihal Hamamı ihya edilerek ayağa kaldırılıyor. Çevre temizliğinin ardından kazı çalışmalarına başlayan ekipler hamamın toprak altında kalan yapılarına ulaşmaya başladı.

Tarihi hamam, Akıncı Ailelerinden Mihaloğulları'ndan Gazi Mihal Bey tarafından 1422 yılında inşa ettirildi. Hamam 1829 yılındaki Rus işgalinde tahrip oldu ve hizmete kapatıldı.

Edirne Valisi Yunus Sezer gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların hızlı şekilde devam ettiğini ve restorasyon çalışmaları süren Gazi Mihal Hamamı'nın müze olarak kullanılacağını aktardı.

Yılsonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini belirten Sezer,  “Çalışmalar hızlı şekilde sürüyor. Yıl sonuna kadar belli bir aşamaya getirmeyi ve bitirmeyi düşünüyoruz. Hamam uluslararası yolun alt tarafında kalıyor. Yol ile hamam arasında büyük bir istinat duvarı yapmamız lazım. Yol biraz da hamamın duvarlarının üzerinden geçiyor, böyle bir açmazımız var. Hamamı turizme kazandırmayı amaçlıyoruz. Kente değer katacağı kanaatindeyiz. Orada birkaç projemiz var. Hamamı müze şeklinde kullanabiliriz, çünkü hamam niteliğini de yitirmiş durumda. Hamamlarla ilgili ya da Mimar Sinan eserleriyle ilgili bir müze yapmayı planlıyoruz." dedi. Dilek Şahin