• Haberler
  • Edirne
  • Tapu ve Kadastro teşkilatı 177'nci yılını kutladı

Tapu ve Kadastro teşkilatı 177'nci yılını kutladı

Edirne'de, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 177. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tapu ve Kadastro teşkilatı 177'nci yılını kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tapu ve Kadastro Edirne Bölge Müdürlüğünce Tapu Kadastro Teşkilatının 177'inci Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni gerçekleştirildi.

Tapu Kadastro Edirne Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir'in çelenk sunması ile başlayan tören bando eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Tapu Kadastro Edirne Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir, Kurumun kuruluşunun 177. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, köklerinden aldığı güçle geleceğe baktığını söyleyen Akdemir, “Mülkiyet deyince de akla gelen bu topraklar için can veren şehitlerimizdir. Hiçbir yerde bu kadar çok şehidin verildiği bir coğrafya yoktur. Böyle bir coğrafyada hizmet vermekten gurur duyuyorum. Tarihimizin önemli bir kilometre taşının yıl dönümünü kutluyoruz. Bir kurumun köklü geçmişinin, onun bugünkü başarılarının ve gelecekteki vizyonunun temel taşı olduğuna inanıyoruz.” Dedi.

Akdemir, Gururla kutladıkları 177. Yıl dönümünde, köklere olan derin bağlılığı ve geleceğe olan kararlılığı bir kez daha yüksek sesle ifade etmek istediklerini dile getirdi.

Sürdürebilirlik, yenilikçilik ve toplumsal sorumluluk ilkelerine bağlı kalarak yolculuğa devam edeceklerini söyleyen Akdemir, “177 yıl önce, Kurumumuzun temelleri atıldığında, bir hayal ve bir amaçla yola çıkıldı. O günden bugüne, kurumumuzun yolculuğu sadece başarılarla dolu olmadı; aynı zamanda zorluklarla da dolu oldu. Ancak her engelin üstesinden gelmek için gösterilen kararlılık ve azim, bizleri bugünkü noktaya getirdi. Bu zorlu yolculukta bizlere eşlik eden, katkı sağlayan herkese içtenlikle teşekkür ediyoruz. Bugün, köklerimizden aldığımız güçle geleceğe doğru bakıyoruz. Gelecek için bir vizyonla hareket etmek, sadece kurumumuzun değil, aynı zamanda toplumun ve dünyanın geleceği için de bir sorumluluktur. Bu nedenle, sadece bugünü değil, aynı zamanda yarını da düşünerek, sürdürebilirlik, yenilikçilik ve toplumsal sorumluluk ilkelerine bağlı kalarak yolculuğumuza devam ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Akdemir, “Teknolojide Öncü Kurum” olan Genel Müdürlüğün, Merkez ve Taşra teşkilatında 23 Bölge, 973 Tapu ve 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkenin tüm il ve ilçelerinde yılda 20 milyon civarında işlem hacminin, yaklaşık 30 milyon kişinin doğrudan ya da dolaylı işinin düştüğü bir Devlet Kurumu olarak 177 yıldır hizmet vermenin haklı gururunu yaşadıklarını aktardı.

Akdemir, kurumun 177.yıldönümünü kutlayarak başarıyı mümkün kılan herkesi tebrik etti.

Çalışanların özverisi, desteği ve vatandaşların duyduğu inancın her zaman kendilerine ilham verdiğini dile getiren Akdemir, birlikte daha nice yıllara, büyük başarılara ve anlamlı hizmetlere ulaşacaklarına inançlarının tam olduğunu vurguladı.

Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar