• Haberler
  • Edirne
  • Tapu Kadastro teşkilatı 177'nci yıl dönümünde mevlit okuttu

Tapu Kadastro teşkilatı 177'nci yıl dönümünde mevlit okuttu

Edirne'de, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 177. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Eski Cami'de mevlit okutuldu.

Tapu Kadastro teşkilatı 177'nci yıl dönümünde mevlit okuttu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tapu ve Kadastro 14’üncü Bölge Müdürlüğü tarafından kuruluşun 177’nci yılında, vefat eden kurum çalışanları adına Eski Cami’de mevlit okutuldu.

Mevlitte şehitler, gaziler ile hayatını kaybetmiş Tapu ve Kadastro Teşkilatı çalışanları için dua edildi.

 köklü bir kuruluş olmanın getirdiği sorumluluğu yerine getirdiklerini belirten Tapu ve Kadastro Edirne Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir, “Kuruma emek verenleri hiçbir zaman unutmadıklarını belirten Akdemir, "Unutmak tükenmek demektir. İnsan geçmişiyle geleceğe ışık tutar. Dolayısıyla geçmişlerimizi yad etmek istedik." dedi.

Akdemir, bu kuruma emek veren kurucuları unutmadıklarını ve unutmanın tükenmek olduğunu dile getirerek insanın geçmişiyle geleceğe ışık tuttuğunu aktardı.

Akdemir, Tapu Kadastroya emek verenleri yad etme istediklerini bu yüzden mevlit okuttuklarını vurguladı.

Teşkilata emek veren isimsiz kahramanları anmak için bir araya geldiklerini aktaran Akdemir, “En başta bizim kurucu büyüklerimizden Server Baba’dır. Kendisi şu anda Sultan Ahmet Camisi’nin tam karşısında, bizim eski binamızın içerisinde türbesi olan gerçekten hikâyesi insanların iliklerine kadar işleyen, bütün memurların evliyası olan bir büyüğümüz. Başta o olmak üzere, kadastroyu kuran Mahmut Esat Efendi kadastro için çok büyük emek verdi. Çanakkale’de, biz de ordaydık dediğimiz, orada şehit olan Kadastro Liselilerimiz var. Kadastro Lisesi Çanakkale’de bir sınıfı şehit vermiştir. Yine Suriye’de ateş açılması sonucu şehit olan 7 personelimiz başta olmak üzere teşkilatımızda bugüne kadar emek veren isimsiz kahramanlarımızı burada yad etmek istedik.” Şeklinde konuştu.

KUMRU ÖNGÜN