Tapu Kadastro teşkilatı 176 yaşında

                Tapu ve Kadastro Edirne Bölge Müdürlüğü, Tapu Kadastro Teşkilatının 176'ncı Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'nda çelenk töreni düzenledi.  Bölge müdürü Hayrullah Akdemir, '23 Tapu ve Kadastro, 973 Tapu ve 81 Kadastro Müdürlüğü ile yurdun 4 bir yanında yılda 20 milyon civarında işlem hacmi, yaklaşık 30 milyon kişinin doğrudan ya da dolaylı muhatap olduğu, vatandaşların mülkünü güvenli bir şekilde emanet ettiği bir Devlet Kurumu olarak' 176 yıldır hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Tapu Kadastro teşkilatı 176 yaşında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Tapu ve Kadastro Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından Kuruluşunun yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtında çelenk töreni düzenlendi. Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir tarafından anıta çelenk sunumunun ardından Edirne belediye bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ile tören sona erdi.  
                Vatandaşın mülkünü güvenli bir şeklide emanet ettiği bir devlet kurumu olarak 176 yıldır hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını belirten Tapu Kadastro Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir, 176 yıldır hizmet veren bir devlet kurumu olarak vatandaşların bile birçok yerde tabi olarak kullandığı tapu gibi sağlam olmak ifadesiyle güvenilir bir kurum olarak vatandaşların hizmetinde olduklarını söyledi.
Akdemir, “Bilindiği gibi ülkemizde güven ifadelerinin başında gelen ve halkımızın birçok yerde rahatlıkla kullanıp güven aşılamak için kullandığı tabirdir TAPU gibi sağlam olmak. Bizimde emek verdiğimiz kurum olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzün şartlarına teknolojinin hızına ve vatandaşların taleplerine en iyi şekilde cevap vermek için tabiri caiz ise kurum personellerinin gece gündüz çalışıp hizmetleri daha hızlı sunmada geldiği noktanın ve amaçladığı hedeflerin sağlamlık ifadesi sıfatının yanına halkımızın da teveccüh edeceği hızlılık sıfatını da bir arada kullanılması olacaktır. TKGM' nin misyon ve vizyonunun temelinde kamu hizmetlerini vatandaşın ihtiyaçlarına göre belirlemek vatandaş öncelikli adımlar atmak için çağın gerektirdiği bütün araç-gereç ve argümanlari kullanarak en kaliteli ve en güvenli hizmeti en hızlı şekilde sunulmaktadır. Bu münasebetle mensubu bulunmaktan gurur duyduğumuz Kadim Tapu ve Kadastro teşkilatımızın 176 yıl kutlu olsun.” Dedi.
                “Ülke genelinde 41 milyar 555 milyon 205 bin 953 lira tapu harcı geliri ile ülkemize katkı verdik”
                İki asra yakın bir zamandan bu yana mülkiyetin teminatı olarak yere sağlam basan ve teknoloji olarak ileriye atak yapan bir kurum olduklarını belirten Akdemir, “Köklü bir geleneğe sahip, bir ayağI ile yere çok sağlam basan, diğer ayağını ise daima en ileriye atarak Teknolojide Öncü Kurum' olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz, merkez ve taşra teşkilatımızda 23 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğümüz, 973 Tapu Müdürlüğümüz ve 81 Kadastro Müdürlüğümüz ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde yılda 20 milyon civarında işlem hacmi, yaklaşık 30 milyon kişinin doğrudan ya da dolaylı muhatap olduğu, "Vatandaşımızın mülkünü güvenli bir şekilde emanet ettiği bir Devlet Kurumu olarak" 176 yıldır SİZLERE hizmet vermenin haklı gururunu yaşıyor. Bu güvenin ve yoğunluğun göstergesi olarak; "Ülke genelinde Ocak-Aralık 2022 döneminde 3 milyon 434 bin 389 gayrimenkul satış işlemi yapılarak, 41 milyar 555 milyon 205 bin 953 lira tapu harcı geliri ile ülkemize katkı verdik.” Şeklinde konuştu.

                Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerde Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün tüm çalışanları ile bölgede hizmet verdiklerini belirten Akdemir, “ACIMIZ BÜYÜK, Ülkemizde, 6 Şubatta Kahramanmaraş ili Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğünde, Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde iki adet büyük ve ardından çok sayıda artçı deprem meydana geldi. 11 ilimizi ve geniş bir coğrafyayı etkileyen depremde 50 bini aşkın vatandaşımızı kaybettik. 100 binden fazla kişi ise yaralı olarak kurtuldu. Birçok bina yıkıldı, bazıları ise oturulamayacak hale geldi. Yıkımın büyüklüğü, Asrin Felaketi' olarak ifade ediliyor. Bu büyük yıkımı anlatmaya cümleler kifayetsiz kalıyor. Ateş, sadece düştüğü yeri yakmadı, yaşanılan acılarını yüreğimizin en derininde hissettik. Bölgeye tüm çalışanlarımız ile yardım etmek için seferber olduk Yürütülmekte olan hasar tespit çalışmaları, çadır kent, konteyner ve kalıcı konut alanlarının belirlenmesi çalışmalarında koordinat birliğinin sağlanması ve üretilecek olan harita ve harita bilgileri için kesintisiz hizmet vermesi de ilgili her türlü teknik destek sağlandı.” İfadelerine yer verdi.

                “Kesintisiz himzet için tapu müdürlüklerinde tüm teknolojik imkanlar seferber ediliyor”

                Tapu müdürlüklerinde kesintisiz ve kaliteli hizmet sunmak üzere her türlü doğal afet, alt yapısal sorunlar karşısında vatandaşlara hizmet etmek için günümüz teknolojisi ile tüm işlemlerin yapıldığını aktaran Akdemir, taşınabilir ofisler (mobil tapu) vasıtasıyla gerçekleştirilmesi ve vatandaşımıza doğrudan hizmet sunulması için Mobil Tirimiz, deprem bölgesinde hizmet vermeye başladığını söyledi.
                Akdemir, “Bilgi, belge ve iş akışı düzenini kurmak, vatandaşlara, kamu kurum ve kuruluşlarına kesintisiz ve kaliteli hizmet sunmak üzere her türlü doğal afet, alt yapısal sorunlar tapu müdürlüklerindeki olası taşınma ya da insan kaynaklı (savaş, siber saldırı, virüs, vb) sebeplerden dolayı hizmet aksamalarının oluşabileceği durumlarda taşra teşkilatındaki tapu hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülmesini sağlamak amacıyla tapu işlemlerinin günümüz teknolojileriyle donatılmış taşınabilir ofisler (mobil tapu) vasıtasıyla gerçekleştirilmesi ve vatandaşımıza doğrudan hizmet sunulması için Mobil tırımız, deprem bölgesinde hizmet vermeye başladı. Genel Müdürlük olarak tüm birimlerimizle depremzede vatandaşlarımızın ve kurum personelimizin yaralarını sarmaya, onların mağduriyetlerini azaltmaya yönelik çalışmalara devam ediyoruz. Bu kapsamda, Genel Müdürlüğümüz ve taşra birimlerimizden depremden etkilenen illere gönüllü giden çalışanlarımızın yanı sıra birçok ayni ve nakdi yardım yapıldı, yapılmaya devam ediliyor.Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Allah, bize bir daha bu acıları yaşatmasm Diğer yandan ise hayat, tüm hızıyla akışına devam ediyor.” Dedi.
 


Muhabir

EBRU YILDIZ GÜNENÇ