• Haberler
  • Edirne
  • 'Süt Hijyeni, Sağım Hijyeni ve Buzağı Bakım Beslemesi' eğitimi verildi

'Süt Hijyeni, Sağım Hijyeni ve Buzağı Bakım Beslemesi' eğitimi verildi

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yetiştiricilere yönelik 'Süt Hijyeni, Sağım Hijyeni ve Buzağı Bakım Beslemesi' eğitimi verildi.

'Süt Hijyeni, Sağım Hijyeni ve Buzağı Bakım Beslemesi' eğitimi verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda yetiştiricilere Süt Hijyeni, Sağım Hijyeni ve Buzağı Bakım Beslemesi’ eğitimi verildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Kudret Yenilmez ve Araştırma Görevlisi Hasan Doğan’ın eğitim verdiği eğitime, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Kudret Yenilmez, Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırbaş, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Tunca, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Taşkın, Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, muhtarlar, ilçe müdürleri, teknik personeller ve çok sayıda yetiştirici katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt yaptığı açılış konuşmasında, hayvancılık ve hayvansal ürün üretiminde il olarak büyük bir potansiyele sahip olduklarını belirtti.

Bayazıt, özellikle süt hijyeni, sağım hijyeni sütün kalitesini belirlemede, bakteri sayısının düşmesinde, halk sağlığı açısından ve sanayide işlenmesinde çok önemli olduğunu ve hayvancılık işletmelerinin sürdürülebilir olması açısından özellikle her yıl bir inekten bir buzağı alınması doğan buzağıyı yetişkin haline getirmenin önem arz ettiğini aktardı.

Bakanlık tarafından kadınlara ve gençlere yapılacak pozitif ayrımcılık ile ilave olarak yüzde 70 destek sağlanacağını söyleyen Bayazıt, “Bakanımız İbrahim Yumaklı'nın 2024-2028 Yılı hayvancılık yol haritasında açıkladığı üzere sınırlama olmaksızın üretilen her buzağı için destek ödemesi yapılacaktır. Bakanlığımız yeni destekleme modeli ile desteklemelerde sınırlar kaldırılacak, üreten herkese ürettiği kadar destek verilecektir. Bakanlığımız temel, yönlendirici ve verimlilik esaslı destekleme modelini 2024 yılı itibariyle hayata geçiriyor. Bu kapsamda; Aile işletmelerine tüm hayvancılık desteklemelerinde ilk defa ilave destek ödemesi verilecektir. Bakanlığımız tarafından kadınlarımıza ve gençlerimize yapılacak olan pozitif ayrımcılık ile ilave olarak yüzde 70 destek sağlanacaktır. Buzağılar hayvancılığımızın geleceğidir.” İfadelerini kullandı.  

Dr. Öğretim Üyesi Kudret Yenilmez, Sağım Kuralları ve Sağım Hijyeni konularında yaptığı sunumun ardından Araştırma görevlisi Hasan Dogan Buzağı Bakım ve Beslemesi konusunda sunum gerçekleştirdi.

Sunumların ardından Bayazıt,  teşekkür ederek, plaketlerini takdim etti.

Ayrıca Süt ve Sağım Hijyeni Projesi Kapsamında 375 kadın yetiştiricisine sağım hijyen seti dağıtımı yapıldı, 9 kadın yetiştiriciye temsili olarak 1’er adet sağım hijyen seti teslim edildi.             Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar